Skalbyklos Lietuvoje

Ar žiūrėdami amerikietišką filmą kada nors pastebėjote, jog filmo veikėjai kartais vaidina skalbyklose? Skalbyklų kultūra ypač Amerikoje bei Azijoje gana senai paplitusi ir pagaliau ateina į Europą. Lietuva neatsilieka ir verslininkai įkuria skalbyklas, ypač kaimuose, viešbučiuose, maitinimo įstaigose bei dideliuose miestuose. Kodėl skalbyklos reikalingos? Tam, kad sutaupomi pinigai, ypač tų žmonių, kurie neturi sąlygų to daryti.

Pramoninės skalbyklės stovi kone visose viešbučiuose, įstaigose, kur reikia pasirūpinti darbuotojų apranga, rankšluosčiais arba patalyne. Tokios skalbimo mašinos gali išskalbti didelį kiekį, net iki 45 kg, todėl galima greitai išskalbti reikalingiausius daiktus. Taip už vieną skalbimą sumokama mažiau pinigų, nei kad skalbiant paprasta, maža skalbykle. Ypač neaukštoje temperatūroje galima skalbti įvairių spalvų drabužius.

Tokios skalbyklos, kur yra pramoninės skalbyklės išties išlošia, kadangi nereikia pirkti standartinių skalbimo mašinų, užtenka poros ar daugiau. Didelėms šeimoms tokia yra irgi labai praverčia. Kuo didesnė talpa, tuo labiau taupomi pinigai, nes vienu metu išplaunamas didesnis kiekis drabužių.

Žinoma, skalbyklos turi turėti ne tik didelės talpos pramonines skalbykles, bet ir mažesnes, kad klientai galėtų išsiplauti reikiamą kiekį drabužių. Negalima pamiršti ir džiovyklų bei lyginimo įrangos. Jų dėka skalbyklų paslauga yra patogesnė.
Taigi, pramoninės skalbyklės, kurios yra skalbyklose padeda įvairioms įstaigoms dirbti sklandžiau, o ypač restoranams, viešbučiams, kur nuolat reikalinga švara bei priežiūra.

Scroll to Top