draudimas

Kaip Lietuvos vairuotojai pradėjo naujus metus: orų permainos, sudėtingos eismo sąlygos ir draudimas

Pirmasis žiemos sniegas tikras iššūkis vairuotojams. Pasikeitus vairavimo sąlygoms, neretas vairuotojas yra primiršęs vairavimo įgūdžius. Draudimo paslaugų bendrovių atlikti tyrimai parodo, kad pirmas gausiai iškritęs sniegas eismo įvykių skaičių gali padidinti iki pusantro karto. Tai nėra stambaus pobūdžio avarijos, kuriose dominuotų greitis, tai daugiau saugaus atstumo nesilaikymas, bei automobilio būklė, kai yra pasirenkamos netinkamos padangos. Tai įrodo ir sumažėjusi žala, kurią turi atlyginti draudimas.

Šių metų sausio pirmoje pusėje eismo sąlygos buvo itin sudėtingos, tai įrodo ir per dieną užregistruotų eismo įvykių skaičius, kuris svyruoja nuo 400 iki 500 pranešimų. Dažnas tokių avarijų kaltininkas — pasikeitęs oras, kuris daro įtaką eismo sąlygoms. Oras lauke gali pasikeisti per parą, todėl eismo dalyviai turi adaptuotis prie naujų sąlygų. Draudimo bendrovės nuolat primena vairuotojams, kad kelio danga, padengta sniegu, stabdymo laiką ir atstumą gali padidinti iki 2 kartų. Taip pat draudimas primena, kad žiemos metu tam tikri automobilio manevrai tampa sudėtingesni.

Dėl žiemos sukeltų eismo sąlygų patartina planuotis ir laiką. Dažnai kelionė automobiliu žiemą užtrunka ilgiau, negu kitais metų laikais. Dėl eismo įvykių, slidžios kelio dangos bei blogo matomumo — susidaro spūstys, kuriose praleidžiama nemažai laiko. Planuojat kelionę reikia atsižvelgti į rizikos faktorius ir stengtis rinktis kelius, kurie yra geriau prižiūrimi, nėra tokio intensyvaus eismo. Taip pat svarbu nepamiršti, kad kelyje visad reikia išlikti budriam. Reikia ne tik susikaupti ties vairavimu, bet atkreipti dėmesį ir į kitus eismo dalyvius, kurie gali sutrukdyti pasiekti tikslą.

Atsižvelgiat į blogas eismo sąlygas draudimo paslaugų bendrovės primena vairuotojams, kad būtina apdrausti ne tik savo automobilį, bet ir save, kad būtų išvengiama didesnių nuostolių. Atsitikus nelaimei — draudimas gali kompensuoti patirtą žalą.

Scroll to Top