Prostatos vėžio diagnostika

Nacionalinis vėžio institutas – kas tai?

Vėžys – tai liga, kuria vis dažniau suserga ne tik vyresnio, bet ir jaunesnio amžiaus žmonės. Ši liga kelia nerimą kiekvienam, net ir pačiam sveikiausiam, nes niekas negali žinoti kada ja susirgs. Tikriausiai, vienintelis teigiamas dalykas yra tas, kad jeigu liga nustatoma laiku, jinai gali būti užgydoma. Kadangi Lietuvoje sergamumas, o ypač krūties ir prostatos vėžiu didėja, o ne mažėja, valstybė pasirūpino įsteigti NVI – Nacionalinį vėžio institutą.

Kas yra NVI?

Nacionalinis vėžio institutas yra įkurtas tam, kad vykdytų tarptautinio lygio onkologinius mokslinius tyrimus ir padėtų pagerinti žmonių gydymą nuo vėžio. Taip pat ten dirbantys specialistai ieško to, kas padėtų sumažinti mirtingumą nuo onkologinių ligų. NVI rengia savo srities specialistus, kurie galėtų padėti žmonėms, sergantiems vėžiu ir juos išgydytų. Šiame institute yra ne tik atliekami moksliniai tyrimai, bet ir gydomi onkologinėmis ligomis sergantys pacientai. Taip pat institute žmonėms yra teikiamos ir kitos paslaugos, pavyzdžiui, asmens sveikatos priežiūra.

Onkologinės ligos

Onkologinės ligos yra labai pavojingos kiekvienam žmogui. Jas gali nulemti daugelis veiksnių. Vis dažniau galima išgirsti, kad Lietuvoje daugėja prostatos vėžio susirgimų, kuriuos diagnozavus laiku, galima išvengti rimtesnių problemų.

Prostatos vėžio diagnostika

Ankstyva prostatos vėžio diagnostika padeda laiku pradėti gydymą. Nors vėžys yra lėtinė liga, o ryškesnius simptomus žmogus gali matyti tiktais tada, kai liga yra pažengusi, vis dėlto, reguliariai tikrinantis, įmanoma aptikti šią onkologinę ligą. Kadangi prostatos vėžiu dažniausiai suserga vyresnio amžiaus vyrai, nuo 50 metų, mokslininkai pataria tyrimus pradėti daryti maždaug 40, kadangi ne faktas, jog liga nepalies ir jaunesnių.

Prostatos vėžio simptomai

Kai liga yra pažengusi, ją galima atpažinti iš tam tikrų simptomų:

1. Pirmasis simptomas – sunkus šlapinimasis. Jeigu sunku nusišlapinti, tam prireikia laiko ir didelio susikaupimo, reikėtų sunerimti ir pasitikrinti.

2. Kraujas šlapime yra antrasis simptomas, kurio nereikėtų ignoruoti.

3. Dažnas šlapinimasis. Jeigu vyrui norisi dažnai šlapintis, o nuėjus į tualetą jis išspaudžia vos kelis lašus – būtina pasitikrinti.

4. Susiplnėjusi šlapimo srovė taip pat gali prognozuoti prostatos vėžį.

5. Šlapinimasis naktį – nemalonus simptomas, kuris kankina dažną, prostatos vėžiu sergantį, vyrą.

Daugiau informacijos apie prostatos vėžio diagnostiką bei gydymą galite rasti svetainėje https://www.homosanus.lt/prostatos-vezio-diagnostika-ir-gydymas

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top