poilsines keliones i kreta

Vieną jūrą lietuviai gali iškeisti į keturias

Baltijos jūra lietuviams – pasididžiavimas. Su šalies nepriklausomybe susiję įvykiai tokie, kaip Baltijos kelias, giminingos tautos, gyvenančios prie tos pačios jūros – latviai ir estai ir daugybė vasarų praleistų nuostabios gamtos apsuptoje Baltijos pakrantėje. Labai gaila, deja, Baltija mums, lietuviams, maloni tik šiltuoju metų laiku. Kai temperatūros stulpelis nukrenta žemiau nulio, vėjai ir audros pajūry dar labiau padidėja, tampa atšiaurūs. O mes, vandenų tauta, vis labiau imame dairytis, kur trumpam išbėgti, išskristi, pailsėti. Ir viena svarbiausių sąlygų tada būna – gamta ir jūra. Tad tokių atostogų išsiilgusiems tautiečiams poilsinės kelionės į Kretą tampa tikra atgaiva, juk ši nedidelė Graikijos salelė įsikūrusi net prie keturių jūrų!
Žinoma, paprastam žmogui iš pat pradžių gali būti keista, kaip Kreta yra supama net 4 jūrų, juk ji stūgso Viduržemio jūros viduryje. Rodos, tai – viena vienintelė jūra, bet vietiniai mano kitaip. Nuo seno tame regione gyvenantys graikai (o galbūt tiksliau reikėtų sakyti kretiečiai) teigia, kad didžiausia Graikijai priklausanti sala yra skalaujama Egėjo, Kretos, Jonijos bei Libijos jūrų.
Patys graikai Kretos salą ne tik mėgsta, bet ir žiūri į ją labai pagarbiai. Pasak legendų Kretoje gimė galingiausias Antikos laikų dievas – Dziausas. Šiuo metu sala išsidriekusi 260 km ilgiu. Kretoje vis dar gyvena nemažai vietinių, dėl kiaurus metus puikaus oro ir šiltos jūros, čia metai iš metų vystomas turizmas, organizuojamos poilsinės kelionės į Kretą.
Atvykus į šią salą, galima mėgautis ne tik nuostabia aplinka, bet ir paragauti nacionalinės graikų virtuvės, išmokti šokti sirtakį. O kur dar visi žymiausi Kretos lankytini objektai: Kumas ežeras, Samarijos tarpeklis, Dziauso urvas, Vai paplūdimys, Knoso rūmai ir kiti.
Taigi, bent kartą gyvenime verta surasti laiko bei pinigų ir nuvykti į Kretos salą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top