Siuntiniai Airija - Lietuva

Ar siuntos iš Airijos dažnai nepasiekia Lietuvos?

Airija – viena iš populiariausių krypčių, kurias renkasi lietuviai. Airijoje lietuviai dirba, mokosi, tačiau širdyje jie vis tiek myli Lietuvą ir čia likusius artimuosius bei draugus. Airijos lietuviai negali dažnai jų pradžiuginti apkabinimu, todėl tai kompensuoti stengiasi siuntomis su lauktuvėmis ir dovanėlėmis. Populiariausia tokius linkėjimus siųsti naudojantis kurjerių paslaugomis, tačiau reikia žinoti, ką siųsti galima, o ko – vis dėlto ne, nes tokios lauktuvės artimųjų tiesiog nepasieks.

Siuntiniai Airija – Lietuva yra vieni populiariausių pagal siunčiamų draudžiamų daiktų kiekį ir pagal siutų, nepasiekusių gavėjo, skaičių. Dažniausiai Airijoje tam tikrus daiktus galima nusipirkti pigiau, todėl nepasidomėjus jie siunčiami ir Lietuvoje gyvenantiems artimiesiems, bet, deja, jų nepasiekia. Prieš ruošiantis siųsti lauktuves artimiesiems reikia susipažinti su draudžiamų siųsti daiktų sąrašu.

Dažniausiai, siųsti negalima aerozolių, chemikalų ir tirpiklių, gesintuvų, pavojingų bei degių medžiagų, sprogmenų ir fejerverkų, ginklų, oro pagalvių bei saugos diržų, cigarečių bei alkoholio, pinigų bei jų ekvivalentų, vaistų, gyvų organizmų, magnetų bei kitų daiktų, turinčių feromagnetinių savybių, nesupakuotų daiktų, daugiau nei 200 ml skystų medžiagų, maisto produktų.

Žinoma, kiekviena kurjerių tarnyba nustato savus reikalavimus ir daiktus, kuriuos draudžiama siųsti, tačiau jie daugiau mažiau visur tokie patys. Kai kurios siuntų pristatymo tarnybos leidžia siųsti tam tikrus maisto produktų, cigarečių ir alkoholio kiekius, taip pat kai kurios tarnybos užsiima gyvūnų gabenimu, tačiau tai tik įrodo, kad prieš siunčiant siuntą, reikia gerai susipažinti su konkrečios siuntų pristatymo tarnybos reikalavimais.

Taigi, jei gyvenate Airijoje, bet norite maloniai nustebinti artimuosius, likusius Lietuvoje, tai galite nesunkiai tai padaryti nusiųsdami bent nedidelę maloniai nustebinančią dovanėlę.

Daugiau skaitykite www.siuskpigiau.lt

Scroll to Top