Vietiniai pervežimai

Vietiniai pervežimai logistikoje

Eksportas yra vienas svarbiausių ir reikšmingiausių rodyklių Lietuvos ekonomikoje. Mūsų šalyje prekių bei paslaugų eksportas nuolatos sparčiai auga, o ateities perspektyvos itin keliančios džiugias nuotaikas. Klesti ne tik tarptautiniai krovinių, bet ir vietiniai pervežimai. O kalbant apie tarptautinę aplinką, čia plečiamasi ir į naujas rinkas. Tad, drąsiai galime teigti, kad logistika yra išties perspektyvi sritis Lietuvoje.

Logistikos įmonės intensyviai plečiasi, o ypač Vilniuje, nes ši sritis yra gana universali ir joje kiekvienas norintis gali rasti sau nišą. Taip pat, logistika yra skirstoma į šias rūšis:

  • Transporto;
  • Verslo;
  • Gamybos;
  • Sandėlių;
  • Parduotuvių;
  • Tiekimo;
  • Kompiuterinę ir kt.

Kai kurias iš jų apžvelgsime apačioje.

Vietiniai pervežimai

Vietiniai pervežimai transporto logistikoje
Ši logistikos rūšis apjungia visus procesus ir logistikos operacijas, susijusias su prekių, produktų, įvairių medžiagų ir kitų objektų pervežimu skirtingomis transporto priemonėmis. Kroviniai gali būti gabenami sausumos transportu (pavyzdžiui, automobiliais ir sunkvežimiais), vandens transportu (pavyzdžiui, laivais) bei oro transportu (pavyzdžiui, lėktuvais). Užsiimant logistika, čia svarbiausia yra krovinio įkrovimo, pervežimo bei iškrovimo operacijos. Transportu gali būti vykdomi tiek tarptautiniai, tiek vietiniai pervežimai – vtranzitas.lt. Taip pat, renkantis transporto rūšį, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokie kroviniai, kur ir kaip greitai jie turi būti pergabenti. Kalbant įvairius reikalavimus, keliamus skirtingiems kroviniams, automobiliams ir jų vairuotojas, reiktų pasidomėti atskirai, nes kiekvienoje situacijoje taikomi skirtingi reikalavimai. Pavyzdžiui, pervežant šaldytus produktus, čia privalo būti įrengtos ir atitinkamos šaldymo kameros šiems produktams.
Sandėlių logistika 
Ši logistikos rūšis dažniausiai laikoma tarpininku tarp įvairių gamintojų ir mažmenine prekyba užsiimančių įmonių. Čia svarbiausia yra: reikalingų produktų sandėliavimas, jų apdorojimas ir išsiuntimas į kitas prekybos vietas. Sandėlių logistikoje dažniausiai vykdomi tiek vietinių produktų sandėliavimas bei patys vietiniai pervežimai. Taip pat, įvairūs sandėliai gali būti ir specifiniai. Pavyzdžiui, vaisiams, daržovėms ir šaldytiems produktams reikalingi sandėliai, palaikantys atitinkamą temperatūrą. Sandėliuojant degiąsias medžiagas, būtina laikytis visų saugumo taisyklių ir reikalavimų.
Parduotuvių logistika 
Tai yra paskutinioji vieta, kur atvežtas produktas galiausiai pasiekia potencialų pirkėją. Vykdant parduotuvių logistiką, labai svarbu laikytis visų specifinių reikalavimų, kurie yra bene sudėtingiausi vykdant logistinę veiklą.

Scroll to Top