Miškas ir žemės sklypas taip yra nekilnojamas turtas

Daugeliui nekilnojamas turtas asocijuojasi tik su pastatais, butai ir namais. Dažnai yra pamirštama, jog miškas ar žemės sklypas taip pat yra nekilnojamas žmogaus turtas.

Šiais laikais ypač populiaru yra atlikinėti turto vertinimą, kadangi ši procedūra leidžia nustatyti ne tik turimo turto kainą, tačiau ir yra kaip įrodantis dokumentas teisėsaugai apie pajamas. Taigi, norint sužinoti žmogaus finansinę padėtį, nepakanka įvertinti tik jo namo, reikia nepamiršti ir apie sklypą, na o perkant mišką ar ūkinės paskirties žemę, privaloma išsiaiškinti ne tik kainą, bet ir derlingumą .

Nelengvas žemės vertinimo procesas

Nekilnojamojo turto vertintojai ne tik nustato konkretaus objekto kainą, tačiau įvertina privalumus, parodo tikrą objekto charakteristiką. Pavyzdžiui, vertinant namus, stebima ir aplinką, ar patogi lokacija, susisiekimas. Žemės vertinimas yra sudėtingas procesas, kadangi vertintojas privalo turėti ir agronominių žinių, gebėti įvertinti žemės vaisingumą ir derlingumą. Taip pat norint atlikti žemės vertinimą, reikia pateikti Registrų Centro išduotą nuosavybės pažymėjimą ir žemės sklypo planą.

Kaip yra vertinamas miškas?

Miško vertinimas taip pat yra nelengvas procesas. Atrodo, pagal ką vertinti šilelį? Taigi, miško vertinimo kaina priklauso nuo objekto lokacijos, nuo augančių medžių tankumo, aukščio, amžiaus. Taip pat yra atsižvelgiamas, ar yra paklausa augantiems produktams, kokia medienos kaina vyrauja rinkoje .

Nors šiais laikais gausu informacijos internete apie vyraujančias kainas ir vertinimo kriterijus, yra kuriamos net įvairios skaičiuoklės, padedančios nustatyti buto ar sklypo kainą, tačiau kiekvienas atvejis yra individualus ir internetiniai duomenys nėra tokie teisingi, kaip profesionalų vertintojų. Kaip ir anksčiau minėjau, vertinant turtą svarbu įvertinti ne tik patį objektą, tačiau ir lokaciją, jos puoselėjimo ir augimo galimybes, taip pat atsižvelgti į rinkodaros kainas.

Norint įsigyti ar parduoti savo nekilnojamąjį turtą, svarbu jį tinkamai įvertinti, kad netektų permokėti už beverčius dalykus, kad pardavus už per mažą kainą išvengti nuostolių, arba netektų amžius laukti pirkėjų užkėlus per didelę kainą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top