josera katems

Kaip išrinkti geriausią sausą maistą katėms?

Nesubalansuota katės mityba gali iššaukti įvairius rimtus susirgimus, todėl tinkamo pašaro paieškai vertėtų skirti ypatingą dėmesį. Šiandien turime galimybę rinktis iš daugybės įvairių pašaro rūšių, todėl naudinga atsižvelgti į keletą svarbiausių kriterijų, kurie tikrai padės atrasti pačius palankiausius pasirinkimus. Taigi, ką derėtų įvertinti ieškant paties tinkamiausio pašaro?

Katės amžius

Tai – pats pirmas dalykas, į kurį turėtų krypti jūsų dėmesys. Mažų kačiukų pašaras yra kaloringesnis dėl didesnio baltymų ir riebalų kiekio, todėl toks maistas yra tinkamas tik augančiam organizmui. Katei subrendus baltymų ir riebalų poreikis tampa mažesnis, todėl jai mažų kačiukų pašaras jau bus netinkamas. Rinkdami tinkamą pašarą įvertinkite tai, kokiai amžiaus grupei yra pritaikytas pašaras, ir tai padės šiek tiek susiaurinti paieškas.

Individualūs poreikiai

Jei katė sterilizuota, jai reikės specialaus dietinio pašaro, o tuomet, jei augintinė yra ilgaplaukė, naudinga rinktis tokį pašarą, kuris padeda pasišalinti į virškinamąjį traktą patekusiam kailiui. Taip pat kačių pašaras gali būti pritaikytas ir kitiems individualiems poreikiams: dantų būklės palaikymui, inkstų akmenų prevencijai, ir t.t. Visą šią svarbiausią informaciją įprastai galime matyti ant sauso pašaro pakuotės, todėl išrinkti tinkamą pašarą neturėtų būti pernelyg sudėtinga.

Jei katė labai išranki…

Katės, priešingai nei šunys, mieliau renkasi badavimą nei nemėgstamo maisto valgymą, todėl kartais prireikia tikrai nemažų pastangų, kol galiausiai pavyksta atrasti patį tinkamiausią maistą. Nors rinktis dideles sauso pašaro pakuotes visuomet yra pigiau, tačiau išrankiai katei pirmiausia galite paruošti „švedišką stalą“ ir pasiūlyti kelias sauso maisto rūšis (daugumą pašarų galima pirkti 400-1000 g pakuotėmis). 

Analizuokite sauso maisto sudėtį

Nors kai kurie sauso maisto ingredientai paprasčiausiai nieko nesako, tačiau naudinga atsižvelgti bent į pirmąsias sudėtines dalis. Katėms yra svarbu gauti pakankamai gyvūninės kilmės baltymų, todėl  atsižvelkite į  tai, kokia yra nurodyta pirmoji sudėtinė dalis (jei tai yra vištiena, jautiena ar pan., galite būti užtikrinti, kad būtent šio ingrediento pašare yra daugiausiai). Taip pat svarbu įvertinti, ar pašare yra pakankamai baltymų, nes būtent jie yra pagrindinis kačių energijos šaltinis.

Rinkitės patikimus gamintojus

Nors kačių sauso pašaro gamintojų pasirinkimas yra tikrai nemažas, tačiau norėdami parinkti tikrai tinkantį pašarą galite atsižvelgti į tai, kokie prekiniai ženklai yra sulaukę pačių palankiausių įvertinimų. Pavyzdžiui, puikiu pasirinkimu gali būti josera katėms ar kitų populiarių gamintojų produkcija. Žinoma, taip pat nereikėtų nuvertinti ir neseniai rinkoje pasirodžiusių produktų: jei abejojate, ar tam tikras pasirinkimas tikrai gali būti pačiu geriausiu, paprasčiausiai galite pasitarti su konsultantais, kurie tikrai duos vertingų patarimų. 

Kaina – taip pat labai svarbu

Jei auginate vieną katę, tikėtina, kad jai galėsite pirkti ir ganėtinai brangų pašarą, tačiau kas kita, jei namuose yra daugiau kačių… Tokiu atveju gali prireikti tikrai nemažo pašaro kiekio, todėl naudinga įvertinti, kiek per mėnesį jums kainuos vienas ar kitas kačių pašaras. Kaip ir minėta anksčiau, pigiausia yra pirkti dideles sauso maisto pakuotes, tad atradę tokį maistą, kuris katei tikrai patiktų ir tiktų, galėsite gausiai papildyti pašaro atsargas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top