Siuvinėjimo rankomis ir naudojantis mašina skirtumai

Kuo skiriasi siuvinėjimas siuvimo mašinomis ir siuvinėjimas rankomis?

Siuvinėjimas mašinomis ir rankomis yra atpalaiduojantis laisvalaikio praleidimo būdas, tačiau šiems pomėgiams reikalinga skirtinga įranga ir įgūdžiai.

Siuvinėjimas rankomis gyvuoja nuo senų senovės. Vieninteliai būtini reikmenys yra adata, siūlai ir audinys ir lankas, kuris naudojamas audiniui ant kurio bus siuvinėjama įtempti, bet be jo galima išsiversti. Siuvinėjimui rankomis galima naudoti įvairius skirtingus siūlius ir metodu, apie kuriuos galite sužinoti daugiau pasidomėję internete. Suvyniotas kokybiškas siuvinėjimo siūlas ir sklandžiai austas audinys yra pagrindiniai siuvinėjimo pagrindai, kuriais būtina pasirūpinti, kad patirtis įgyta užsiėmimų metu būtų kuo geresnė. Rankdarbių ar siuvinėjimo parduotuvėse galite rasti įvairiausių prekių, kurios pagyvins kūrinį kurį siuvinėjate. Galite naudoti karoliukus, žvynelius, įvairius siūlus, kurie pagaminti iš įvairiausių medžiagų. Rankdarbių žvyneliai skirti didesniems darbams, nes jie užima daug kūrinio vietos, bet palengvina siuvinėtojo darbą. 

Siuvinėjimas mašinomis skirstomas į du tipus: susiuvimas rankomis ir programuotas siuvinėjimas mašinomis, kuris dažniausiai naudojamas pramonėje.

Norėdami siuvinėti rankomis su siuvimo mašina prieš pradedant darbus, jums reikės siuvimo mašinos su siūlų padavimo funkcija, kurią galima išjungti arba įjungti. Siuvinėjant su mašina nereikės mokintis skirtingų siūlių tipų, kadangi mašina viską padarys už jus, jum tik reikės nuspręsti kokią kombinaciją panaudoti savo darbe. Vietoje to, siuvinėtojas kontroliuoja audinio judėjimą ir pakreipia siūles ant audinio paviršiaus jam norima kryptimi. Šie darbai gali būti atlikti pagal eskizinį dizainą kurį sukūrėte patys ar pasinaudojote iš žurnalo ar interneto arba gali būti dirbamas visiškai laisvu stiliumi ir improvizuojant. Kaip daryti darbus aš jums tikrai nesakysiu, kadangi verta išbandyti abu būdus.

Programuojamas siuvinėjimas mašinomis yra vienas iš pramonės revoliucijos kūrinių, tačiau į visiems prieinamą rinką pateko tik paskutiniais dvidešimto amžiaus dešimtmečiais. Tai visiškai mechaniniu būdu valdoma mašina, kuri užtikrina, kad būtų pasiekti nepriekaištingi rezultatai. Galimi įvairiausių stilių dizaino variantai, taip pat įvairūs šriftai paveikslėliai ir raidės. Programuojamas siuvimas buvo kuriamas remiantis į siuvimą rankomis, dėl to, kai kuriuos dizainus labai sunku atskirti, todėl sunku pasakyti skirtumą!

Scroll to Top