Reprezentacinės dovanos

Ką turistai Lietuvoje turėtų būtinai paragauti?

Ragaudami lietuvišką virtuvę rasite užuominą į vokiečių, italų, lenkų, litvakų virtuves, tačiau kaip ir bet kuri kitos šalies virtuvė, lietuviškoji yra taip pat unikali. Šiame straipsnyje pristatysime top 3 populiariausius patiekalus, kuriuos turėtumėte rekomenduoti turistams paragauti Lietuvoje bei pateiksime keletą idėjų, kokios lietuviškos dovanos galėtų nustebinti turistus arba kitataučius draugus užsienyje.

  1. CEPELINAI (bulvių kukuliai su įdaru)
    Oficialus pavadinimas – didžkukuliai, tačiau net vietiniai nesibodi vartoti šio žodžio, nes cepelinas daug lengviau ištariamas. Taigi, kas iš tiesų yra šis tradicinis lietuviškas patiekalas?

Cepelinai – tai masyvūs bulvių kukuliai, įdaryti mėsa, grybais ar varškės sūriu, dažnai puošiami keptu smulkintu svogūnu ir šonine ar grietine. Tai gana sunkus patiekalas! Puikiai tiks šeimos susibūrimams ar šaltomis žiemos dienomis.

  1. ŠALTIBARŠČIAI (Šalta burokėlių sriuba)
    Po cepelinų antras pagal populiarumą lietuviškos virtuvės patiekalas yra šaltibarščiai – iš burokėlių, agurkų, svogūnų, krapų, virto kiaušinio ir kefyro. Viskas susmulkinama ir sumaišoma. Patiekiamas su karštomis bulvėmis, kurias dažniausiai merkiame į sriubą.
  2. KIBINAI
    Kibinai – tai tradiciniai karaimų kepiniai, įdaryti aviena, grybais, jautiena, daržovėmis, vištiena ar kitais ingredientais. Gana įprasta išgerti puodelį sultinio su kibinais. Tai garsiausias tarp lietuvių karaimų patiekalas. Nors paragauti galima ir Vilniuje, autentiškiausia Kibinų maitinimosi vieta vis dar yra Trakai.

Lietuviškos dovanos

Dažnai lietuviai, norėdami nustebinti užsienio valstybėse gyvenančius kitataučius draugus, renkasi dovanas, kurios atspindėtų lietuviškąjį paveldą ir dažnai tai būna būtent kulinarinis paveldas. Lietuviškos dovanos užsieniečiams dažniausiai būna valgomos. Reprezentacinės dovanos paprastai būna lietuviškas medus, obuolių sūris, šakotis, lietuviškas brandintas ,,Džiugo” sūris, ruginė ar kitokia duona, lietuviškos natūralios sudėties užtepėlės, saldainiai bei šokoladai ir kitos valgomos, burnoje tirpstančios dovanos.

Scroll to Top