Elektromobilių eksploatacija – ką naudinga žinoti

Daugėjant elektromobilių registracijai Lietuvoje atsiranda nauda labiau susipažinti su jais iš arčiau. Vieni vartotojai perka naujus automobilius varomus tik elektra, kiti juos įsigyja antrinius. Tai reiškia augančia elektromobilių paklausą. Tačiau dar nevisi išdrįsta žengti tą didelį žingsnį milžiniškos ekologijos link ir įsigyti šios rūšie automobilį. Ir be reikalo.

Elektromobilių eksploatacija

Tie, kurie žvalgosi naujo ar antrinėje rinkoje naudoto elektromobilio pirkimus atlieka labai atsargiai. Greičiausiai tokia situacija susidaro dėl kelių priežasčių. Tai naujos automobilių eros naujas produktas, kuris turi dar nedidelė istoriją rinkoje. Antra, dar per mažai apie juos žinoma, nors gamintojai pateikia visus techninius duomenis apie savo parduodamus elektromobilius.

  • Įsigytą elektromobilį bus galima įsikrauti bateriją krovimo stotelėse. Jų kiekviename mieste vis daugėja ir tikėtina, kad tokių elektromobilių įkrovimo stotelių bus ženkliai daugiau. Nes augant registruojamų mūsų šalyje elektra varomų automobilių skaičiui, lygiagrečiai turėtų didėti ir jų aptarnavimo vietų ne tik didžiuosiuose miestuose, bet pakelėse tarp jų. Todėl elektromobilio įkrovimo klausimas neturėtų būti trukdis apsisprendžiant pirkti;
  • Pageidaujantys gali baterijų krovimo stotelė įsirengti savo namuose ar net daugiabučio kieme. Tam yra sudarytos visos sąlygos. Krovimo stotelę galima pasikonsultavus įsigyti internetu. Specialistai išmanantys savo darbą rekomenduos, kokius laidus privalu įsigyti, kad elektromobilio krovimo procesas būtų saugus. Naudinga žinoti, kad namuose įsirengus krovimo stotelę elektromobilio bateriją pakrausite per naktį, kas kainuos ženkliai pigiau. Žinoma, baterijos įkrovimo laikas priklauso nuo jos talpos kWh ir Jūsų sumontuotos stotelės įkrovimo galingumo kWh. Jei stotelės įkrovimo galingumas bus didesnis, Jūsų elektromobilio baterijos pasikraus greičiau.

Baterijos įkrovimo išlaidos

Kiekvienas prieš pirkdamas elektromobilį bando pasiskaičiuoti kiek gi kainuotų elektromobilio baterijos įkrovimas. Tačiau skaičiavimai nėra sudėtingi. Jei baterijos įkrovimo stotelę įsirengsite savo namuose, priklausomai nuo baterijos talpos galima pasiskaičiuoti. Suapvalinkime ir į Jūsų garažą įvarykime TESLA S 100 įkrovimui. Nesvarbu kiek laiko krausite, 30 minučių itin greitu įkrovimu ar lėto krovimo režimu parą ar pusantros. Savo namų elektros kWh įkainį dauginkite iš 100 baterijos talpos ir gausite baterijos pilno įkrovimo kainą. Pvz. jei elektros tarifas yra 0,014-0,016ct./kWh, gausite stebinančią sumą, 1,4 arba 1,6 euro. Jei esate pasirinkę naktis/savaitgalis planą, elektros tarifas bus dar mažesnis. Tad tiek gali kainuoti Jūsų elektromobilio baterijos įkrovimas, kuris leis nuvažiuoti apie 400 kilometrų. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top