Verslo kūrimas – nuo ko pradėti?

Verslo kūrimas – nuo ko pradėti?

Apie nuosavą verslą svajoja daugelis žmonių. Tačiau tikrai ne visiems pavyksta šią svajonę įgyvendinti. Visgi, jei iš anksto atsakingai apgalvosite tam tikrus akcentus, išliks kur kas didesnė tikimybė, kad svajonę pavyks įgyvendinti. Taigi, nuo ko pradėti, kai domina verslo kūrimas?


Išgryninkite veiklos viziją
Vienas svarbiausių dalykų, kurį turite padaryti, tai – išgryninti savo veiklos viziją. Jei planuojate gaminti tam tikrus produktus, tai pirmiausia turite nuspręsti, ką gaminsite. Taip pat iš anksto apsvarstykite ir tai, ar jūs būsite tik gamintojas, ar rūpinsitės ir gaminio pardavimu. Jei planuojate teikti paslaugas, numatykite, kokios paslaugos, ir, kaip bus teikiamos.


Kur vykdysite savo veiklą?
Taip pat atsakykite sau ir į dar vieną svarbų klausimą – kur vykdysite veiklą? Jei veiklos apimtys yra nedidelės, pavyzdžiui, planuojate teikti vertimo paslaugos, gali būti, kad nuosavą verslą galėsite pradėti tiesiog savo namuose. Tačiau, jei planuojama didelės apimties veikla, gali būti, kad jums bus reikalingos gamybinės patalpos, kuriose galėtumėte patalpinti specialią įrangą ir t.t.


Ar reikės darbuotojų?
Prieš pradėdami nuosavą verslą, taip pat turite atsakyti ir į dar vieną klausimą: ar jums reikės darbuotojų? Kad galėtumėte atsakyti į šį klausimą, turite numatyti, kokios bus veiklos apimtys? Jei numatytai veiklai atlikti reikia tik vieno asmens ir planuojate apsiriboti įprasta 8 valandų darbo diena, tai, labai tikėtina, kad darbuotojų jums nereikės. Tačiau, jei laukia didelės veiklos apimtys, ar, neturite tam tikrų įgūdžių, kurių reikia, norint sėkmingai vykyti pasirinktą veiklą, teks galvoti apie įdarbinimą. Taip pat iš anksto apgalvokite, kiek lėšų pareikalaus darbo užmokestis.


Dar daugiau naudingų įžvalgų bei patarimų, norintys kurti verslą, ras apsilankę https://verslosritys.lt/category/it-verslas/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top