Skyrybų dokumentų tvarkymas

Teisinė pagalba besiskiriantiems

Ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje galima pastebėti vis daugiau besiskiriančių žmonių. Ankščiau skyrybos buvusios tabu, tačiau pastarąjį dešimtmetį jų vis daugėja. Sakoma, kad maždaug dviem santuokoms tenka vienos skyrybos – tad skaičius išties didelis.

Skyrybų advokato pagalba besiskiriantiems

Skyrybos yra skausmingas, kartais net pykčių ir ašarų kupinas etapas, kurį išgyvenus ateina šviesesnis rytojus. Deja, tačiau kartais žmonės nusprendžia, kad gali išsiskirti patys, be jokių advokatų, tačiau tokiu momentu neretai būna taip skaudu, kad racionaliai yra negalvojama, o priimti sprendimas ne visada tenkina abi puses. Kad nebūtų jokių trukdžių, neigiamų emocijų skyrybų procese, kad pačios skyrybos truktų kuo trumpiau, o priimti sprendimai tenkintų abi puses, kad nenukentėtų vaikai, o turtas būtų padalintas taip, kaip turi būti, realiausias sprendimas – kreiptis į skyrybų advokatą.

Skyrybų advokatai yra ne tik racionalus proto balsas besiskiriantiems, jie taip pat stengiasi užglaistyti atsiradusius nesutarimus skyrybų proceso metu, nuramina pykčius ir skatina galvoti taip, kad priimtas sprendimas būtų tinkamas abiem pusėms. Skirtis kai nėra bendro turto ir vaikų yra daug paprasčiau, tačiau, jeigu reikia dalintis namus, sodybą ar dar kokį santuokos metu įgytą turtą, vaikus ar net gyvūnus – tai skyrybų procesą tikrai apsunkina. Taip pat, jeigu prieš santuoką buvo parengta vedybinė sutartis, tai procesą irgi gali palengvinti. Vedybinės sutarties parengimas užtikrina tai, kas joje parašyta. Dažniausiai vedybinės sutarties parengimas reikalingas tam, kad skyrybų atveju nekiltų ginčų dėl turto padalijimo.

Skyrybų dokumentų tvarkymas – taip pat viena iš skyrybų advokato teikiamų paslaugų. Skyrybų advokatas rengia ir tvarko skyrybų dokumentus, kurie įtvirtintų sutarimus tarp abiejų šalių. Skyrybų dokumentų tvarkymas, ėjimas į teismą, nuosprendžio apskundimas (jeigu priimtas teisme nuosprendis netenkina vienos iš šalių), įvairių įrodymų ieškojimas (jeigu skiriantis reikia įrodymų dėl, pvz., sutuoktinio neištikimybės), moralinis palaikymas – tai skyrybų advokato pareigos.

Skyrybų advokatas padės jums kuo greičiau ir taikiau išsiskirti, todėl jeigu nusprendėte su savo sutuoktiniu sukti skirtingais keliais, geriau tai darykite su profesionalo pagalba.

Scroll to Top