kreditas

Greitieji kreditai – ženklas, kad nesusitvarkai savo finansuose?

Prieš keletą metų su trenksmu sprogus paskolų burbului, Lietuvoje atsirado nauja niša verslui. Paskolų prisiėmę arba nebegalintys savo finansų susitvarkyti gyventojai ieškojo galimybės pasiskolinti kitur greitai ir patogiai. Tam atsirado kreditai ir paskolos internetu, kurios Lietuvoje išpopuliarėjo tiesiog žaibiškai.

Tam, kad klientai neperbėgtų į konkurentų frontą, komerciniai bankai puolė į ataką ir pažėrė kaip reikiant abejonių, susijusių su smulkiojo kreditavimo bendrovėmis. Viešojoje erdvėje buvo skelbiami iš pradžių gana dideli nustatyti mokesčiai kreditoriams, taip pat liūdnai pasibaigusios skolintojų istorijos. Per kelis metus viskam aprimus ir smulkiojo kreditavimo rinkai nusistovėjus, Lietuvos gyventojai jau drąsiau žiūri į smulkiuosius kreditorius, tačiau vis dar vaikosi nuo seno nepamirštų mitų.

Ar skolintis gali bet kas?

Štai pavyzdžiui, žmonės iki šiol mano, kad smulkūs kreditai Lietuvoje suteikiami be jokios atrankos. Ankščiau buvo manoma, kad smulkiojo kreditavimo bendrovėms visiškai nesvarbu, koks žmogus prašo pinigų. Tačiau iš tiesų taip toli gražu nėra. Tikrai nėra taip, kad skolinasi kone iš gatvės atvykęs elgeta. Smulkiojo kreditavimo bendrovių atstovai pritaria, kad keli metai jų rinkoje buvo tikrai geri ir padėjo nusistovėti tam tikroms tendencijoms. Šiandien jų klientai – stabilų finansinį pagrindą turintys žmonės, o ne retai ir verslininkai, neplanuotai pritrūkę pinigų. Taip susiklostė todėl, kad kreditavimo įstaigose taikomos atsakingo skolinimosi sąlygos, kurios padeda atrinkti patikimus klientus.

Galima skolintis iš visur?

Dar vienas gajus mitas, kuris, ko gero, vis dar egzistuoja iki šių dienų, tai mitas, susijęs su mąstymų, kad greitojo kreditavimo bendrovės skolina pinigus net ir tiems asmenims, kurie yra jau finansiškai įsipareigoję kitoms įmonėms. Tai reikštų, jog jei žmogus pasiskolino vienoje kreditavimo bendrovėje, jam niekas nedraudžia imti paskolą antroje, trečioje ar ketvirtoje. Toks klientas tikrai nėra pats geriausias, todėl iš tiesų net ir smulkiojo kreditavimo bendrovės neteikia paslaugų tokiems klientams.

Paskolą už mane paims kitas?

Vienas populiariausių ir tikrai gajų mitų, susijusių su tuo, kaip išduodami greiti kreditai, yra mitas apie duomenų apsaugą. Žiniasklaidoje prieš kelis metus buvo pasirodžiusi ne viena istorija, kaip paskola internetu ar SMS žinute neva paimama kito žmogaus svetimu vardu, o vėliau reikia aiškintis ir ieškoti kaltų. Tačiau iš tiesų kreditavimo įstaigos teigia, jog asmens duomenų apsauga yra vykdoma pagal LR įstatymus, todėl nėra jokio būdo paimti paskolą kito žmogaus vardu. Net ir pasirašant sutartį internetu yra taikomi aukščiausi saugos reikalavimai ir tikrinama žmogaus tapatybė bei jo pateikiamos informacijos patikimumas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top