advokatai Kaune

Advokatai Kaune pataria, kaip elgtis patekus į eismo įvykį

Eismo įvykiai gali tapti itin skaudžių ir brangiai kainuojančių nelaimių priežastimi. Siekdami išvengti nuostolių, rūpindamiesi savo ir kitų eismo dalyvių saugumu, vairuodami laikykitės visų KET reikalavimų ir nepamirškite atsakingo vairavimo taisyklių. Vis dėlto, advokatai Kaune teigia, kad net ir patys dėmesingiausi vairuotojai dažnu atveju neišvengia klaidų. Be to, įvykus eismo įvykiui, gali būti taikomos itin rimtos sankcijos, pvz., kelių tūkstančių eurų bauda, vairuotojo teisių atėmimas keliems metams ar net laisvės apribojimas. Advokatai primena – nesvarbu, ar esate avarijos kaltininkas, ar nukentėjęs asmuo, įvykus eismo įvykiui, turite nepasimesti ir žinoti savo teises.

Vertinant eismo įvykius, paprastai kalbama apie avarijas, sukeltas neatsargaus vairuotojo elgesio. Advokatai Kaune primena, kad neatsargumas tiek baudžiamojoje, tiek administracinėje teisėje gali būti dviejų tipų. Pirmuoju atveju kalbama apie eismo įvykį, kurio padarinius vairuotojas numatė, tačiau naiviai tikėjosi, kad nelaimės pavyks išvengti. Antruoju atveju kalbama apie eismo įvykį, kurių padarinių vairuotojas nenumatė, tačiau, vertinant objektyviai, galėjo numatyti. Jei vairuotojas nenumatė galimų padarinių ir negalėjo (ar neturėjo) jų numatyti, asmuo laikomas nekaltu.

Natūralu, kad dažniausiai eismo įvykiai įvyksta dėl to, kad vairuotojas nenumato ir nepagalvoja apie atliekamų veiksmų padarinius. Tokiu atveju būtina įrodyti, kad vairuotojas yra nekaltas. Minėtasis konfliktas sprendžiamas gana sunkiai ir dažniausiai avariją sukėlusio asmens nenaudai, nors teisinėje valstybėje teigiama, kas asmuo yra nekaltas, jei jo ketinimai yra nekalti.

Advokatai Kaune teigia, kad daugelis žmonių, patekę į eismo įvykį, nežino savo teisių, todėl nesiima jokių veiksmų. Jei tapote eismo įvykio dalyviu, nepamirškite vadovautis savo teisėmis: jūs turite teisę patys surinkti ir pateikti įrodymus dėl eismo įvykio, turite teisę turėti savo gynėją ar atstovą, be to, turite teisę susipažinti su visa eismo įvykio tyrimo medžiaga. Tai reiškia, kad įvykus eismo įvykiui, turite stengtis užfiksuoti visas detales, kadangi jos labai greitai keičiasi – užsirašykite liudininkų kontaktinius duomenis, nufotografuokite eismo įvykio situaciją ir kelio ženklus, užfiksuokite eismo įvykio priežastis ir t. t. Nepamirškite, kad turite teisę į advokato pagalbą, be to, susijaudinę galite duoti klaidingus parodymus ir neatsižvelgti į svarbias detales, todėl šiuo atveju, jei jaučiatės pasimetę ir išsigandę, rekomenduojama atsisakyti raštiško paaiškinimo, kurio paprastai prašo atvykę policijos pareigūnai. Be to, jūs turite teisę susipažinti su tyrimo medžiaga, kuri padės priimti teisingus ir teisiškai apgalvotus sprendimus.

Scroll to Top