Plaukimas baidarėmis su šeima – sportas ir pramoga!

Kaitriomis vasaros dienomis didžiausio poilsiautojų dėmesio sulaukia nuotaikingos vandens pramogos. Vienas iš sprendimų – plaukimas baidarėmis. Tai puiki galimybė praleisti daugiau laiko su šeima ir pasimėgauti vasaros malonumais. Be to, plaukimas yra aktyvus užsiėmimas, reikalaujantis fizinių pastangų. Kitaip sakant – tai išskirtinė proga, leidžianti sportą derinti su mėgstama veikla.
Baidarių žygiai didina fizinį aktyvumą, stiprina kūno raumenis, suteikia daugiau energijos ir geros nuotaikos. Be to, tai puiki galimybė pabūti gryname ore ir pasimėgauti natūralios gamtos grožiu. Tai itin svarbu žmonėms, kurie visus metus praleidžia biuruose ar uždarose patalpose. Galiausiai, plaukimas baidarėmis suartina visą šeimą ir suteikia galimybę drauge praleisti gražiausias savaitgalio akimirkas. Baidarių žygio vadovai primena, kad minėtoji pramoga moko komandinio darbo ir ugdo bendradarbiavimo įgūdžius.
Sportininkai teigia, kad daugelis žmonių klaidingai mano, kad plaukiant baidarėmis dirba tik viršutinė kūno dalis, tiksliau – tik rankos. Iš tiesų, irkluodami įdarbiname visą savo kūną. Tiesa, šiuo atveju reikia kalbėti ir apie teisingą bei tinkamą plaukimo techniką. Praktika rodo, kad daugelis žmonių nežino, kaip reikia irkluoti, todėl jau po poros valandų pradeda skųstis rankų ir riešų skausmais, be to, ant rankų atsiranda nuospaudos ir skausmingi nutrynimai. Jei norite jaustis gerai, turite dirbti visu kūnu – tada fizinis krūvis pasiskirstys tolygiai.
Ekspertai pažymi, kad baidarių sportas Lietuvoje sulaukia vis didesnio entuziastų dėmesio. Baidarių populiarumą lemia ir vis platesnis paslaugų spektras, didesnės vandens maršrutų galimybės, aktyviai besikuriančios kaimo turizmo sodybos. Šiandien plaukimai organizuojami visuose Lietuvos regionuose – kiekvienas kraštas turi savų privalumų ir dovanoja naujų įspūdžių. Bene didžiausi prioritetai siejami su baidarių nuoma Aukštaitijoje – tai išskirtinio grožio regionas, žavintis itin skaidriais ežerais ir srauniomis upėmis. Priklausomai nuo jūsų poreikių ir fizinių galimybių, galima rinktis įvairaus sudėtingumo ir skirtingo ilgio maršrutus. Be to, nepamirškite, kad plaukdami lavinsite ir savo orientavimosi įgūdžius – paprastai plaukikams duodamas konkretaus maršruto žemėlapis ir keliautojai turi savarankiškai surasti finišo vietą.
Jei keliaujate su mažais vaikais, nepamirškite apie tai informuoti baidarių nuomotojus. Visų pirma, jums reikės specialių baidarių – rinkitės trijų vietų modelius arba baidares, kuriose galima įmontuoti papildomą kėdutę vaikui. Beje, pasidomėkite, ar nuomotojai turi vaikiškų gelbėjimosi liemenių, kurios užtikrins vaiko saugumą kelionės metu. Iš anksto pasidomėkite ir galimomis nakvynės vietomis – stovyklavimo zonomis ar poilsio namukais.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top