difuzine plevele stogui

Kuo ypatingi Lietuvos pastatų stogai ?

Nors daug kas sako, jog gyvenimo sąlygos Lietuvoje yra ne kokios, to nepasakysi apie lietuviškąjį klimatą. Mūsų šalyje nebūna milžiniško karščio, audrų, o vandens lygis potvynių metu pačiu blogiausiu atveju pakyla 5 metrus. Visgi gyvename tokioje klimato juostoje, kuri turi visus 4 metų laikus. Pamatyti kiekvieno iš jų grožį – puiku, bet kartais su šiais sezonais ateina ir tam tikri sunkumai. Lietuvoje tos problemos apibrėžiamos žodžiais „lietus“ ar „sniegas“. Tačiau nėra padėties be išeities ir net pačiomis šalčiausiomis žiemomis, kai sniego lygis siekia kelius, o visą rudenį lietus pliaupia kaip iš kibiro, galima apsisaugoti, pasirenkant specialius stogo dangos dalių elementus. Vienas tokių – difuzinė plėvelė stogui. Šios plėvelės pagrindinis privalumas ir funkcija – apsauga, kad per stogą į pastato vidų nepateks lietus, sniegas, bet tuo pat metu susikaupusi drėgmė lengvai prasiskverbs per plėvelę ir užkirs kelią pelėsio formavimuisi.

Difuzinė plėvelė stogui jau kuris laikas, kai yra pakeitusi anksčiau naudotas PVC plėveles. Pastarosios plėvelės nors ir yra išties sandarios, jos nėra pralaidžios vandens garams, tad sulaikyta drėgmė ilgainiui gali pradėti formuoti pelėsį. Šiais laikais PVC plėvelės paklausios baseiną įsirengti nusprendusių asmenų tarpe. Tačiau stogdengiai dabar prioritetą teikia difuzinei stogo plėvelei ir jos sandarinimo privalumams.

Difuzinė plėvelė stogui dažniausiai naudojama šlaitiniams stogams dengti. Tokių stogų esmė – iš kelių sluoksnių padarytas pastato viršus. Kaip jau minėta difuzinė plėvelė stogui pasižymi puikiomis ventiliacijos savybėmis, tad norintys išlaikyti normalią temperatūrą, vandens garų ventiliaciją, turėtų rinktis šią medžiagą. Neretai galima išgirsti, jog šia plėvele dengti stogai ir vadinami tiesiog „ventiliuojamu stogu“.

Dar vienas privalumas – difuzines stogo plėveles galima jungti kartu su šilumos izoliacija, jas nesunku montuoti tarp gegnių. Priešingai nei stogą dengiant su PVC plėvele, difuzinėse plėvelėse nereikia montuoti papildomų ventiliacijos angų. Tokiu būdu pati stogo konstrukcija tampa paprastesnė, patogesnė.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top