Aksesuarų gamyba – kūrybiškas ir malonus būdas užsidirbti

Lietuvoje jau keli metai atsiranda vis daugiau menininkų ir dar daugiau mėgėjų, kurie užsiima kūrybiškais rankdarbiais. Įvairios sidabrinės apyrankės, kitų metalų dirbiniai, dekupažo technika kuriami aksesuarai, vėrimas iš karoliukų – būdų patiems gaminti papuošalus yra galybė. Todėl ne vienas kūrybiškas žmogus šį hobį perkelia į nuolatinės veiklos vietą ir uždirba iš to pinigus.
Šiandien Lietuvoje pradėjo sparčiai populiarėti ne tik rankdarbiai, bet ir įvairios organizacijos, kurios siūlo individualiai dirbantiems kūrėjams ir menininkams galimybę parduoti savo produktus specialiuose turgeliuose, kurie intensyviai organizuojami prieš įvairias šventes – Kalėdas, Velykas ir panašiai. Juose parduodama viskas: jaunųjų dizainerių drabužiai, akesuarai, auksinės, žalvarinės ar sidabrinės apyrankės, auskarai, sidabrinės grandinėlės ant rankos, kaklo ir daugybė kitų papuošalų.
Ši tendencija plinta todėl, kad lietuvės, o ypač didmiesčių gyventojos – vilnietės ir kaunietės – pradėjo daugiau domėtis vienetiniais drabužiais ir aksesuarais. Kiekviena nori būti išskirtinė, todėl investuoja į šią aprangą ir papuošalus. Vilniuje per pastaruosius kelis metus išdygo per dešimt ar net dvidešimt naujų „butikų“ (nuo žodžio boutique), kuriuose palyginti didesnėmis kainomis, tačiau garantuojant aukštą rankų darbo kokybę pardavinėjami dar kylančių ir jau pripažintų lietuvių dizainerių ir juvelyrų darbai. Rankų darbo odinės rankinės, piniginės, riešinės, skaros, batai, taip pat papuošalai – rankomis kalto ir lankstyto sidabro apyrankės, žiedai – viskas traukia stilingas šiuolaikines moteris.
Žinoma, kiekvienas hobis ar pomėgis reikalauja investuoti ne tik nemažai laiko, bet ir pinigų – medžiagoms įsigyti būtinas pradinis įnašas. Turint daug kantrybės ir noro, o svarbiausia – kūrybiškų idėjų, šis pomėgis gali greitai atsipirkti. Pagaminus pirmąją seriją aksesuarų, pasidomėkite artimiausiu metu vyksiančiu turgeliu, kur prekiauja menininkai ir dizaineriai. Kaip ir visuose turgeliuose, prekeivis turi susimokėti už darbo vietą, tačiau dažniausiai šiuose gausiai lankomuose turgeliuose šis mokestis atsiperka su kaupu.
Jei kuriate papuošalus, ir svajojate, kad jūsų gaminta sidabrine apyranke ar kitu aksesuaru puoštųsi net ir aukštuomenės moterys, išbandykite šią idėją. Didžiausi menininkų turgeliai vyksta Vilniuje ir Kaune, tačiau galima panašių renginių rasti ir Klaipėdoje, Šiauliuose ar Panevėžyje. Užtenka žema kaina pardavinėti savo kūrybą internetu – siūlome drąsiai išeiti į gatves.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top