alikante kelione lektuvu

Kai lietuviška dargana atsibosta, dovana sau – kelionė į Alikante

Mes, lietuviai, esame pripratę, kad Lietuvoje didžiąją metų dalį iš dangaus pliaupia lietus arba kamuoja, rodos, niekaip nesibaigianti dargana. Tačiau šiandien pasaulis gali būti lengvai pasiekiamas ranka. Tereikia nusipirkti lėktuvo bilietą ir pasidovanoti sau trumpas atostogas svečioje šalyje. Kaip teigia kelionių agentūros, Alikante kelionė lėktuvu – viena dažniausiai pasirenkamų tautiečių atostogų krypčių. Kuo įdomus ir išskirtinis yra šio miesto veidas, trumpai atskleisime per įspūdingiausius Alikantės lankytinus objektus.

Ant 166 metrų aukščio kalno esanti Santa Barbara pilis
Santa Barbara pilis, esanti Alikantės mieste, jau tapo šio uostamiesčio vizitine kortele. Ši tvirtovė buvo pastatyta ant Benakantilio kalno, kurio aukštis – net 166 metrai. Ši pilis yra išskirtinė ne vien dėl savo išvaizdos, bet ir dėl dydžio: jos plotas yra išties milžiniškas ir dėl to tvirtovė yra priskiriama prie didžiausių viduramžių tvirtovių ne vien Ispanijoje, bet ir kitose Europos šalyse. Dar IX amžiuje pastatyta musulmonų, Santa Barbaros pilis išliko iki pat šių dienų ir turistus traukia ne kaip paprasta tvirtovė, bet jau kaip Alikantės miesto muziejus (MUSA). Pilyje eksponuojami įvairūs skirtingų laikmečių eksponatai. Beje, į jau minėtą pusantro šimto metrų aukštį užkopę asmenys būna apdovanojami įspūdinga Alikante miesto ir Viduržemio jūros panorama.

Gyvūnų mėgėjams Alikante kelionė lėktuvu atskleis neatrastą jūrų gyvūnų pasaulį

Kiek toliau nuo Alikante miesto centro (maždaug už 40 km), Benidormo kurorte yra įkurtas ypač egzotiškas ir įdomus Mundomaras jūros gyvūnų parkas. Jame lankytojai turi galimybę išvysti delfinus, pingvinus, kai kurias tropinių paukščių rūšis ar tokius unikalius jūrinius gyvūnus, kaip jūros liūtai. Mundomaro parko įkūrėjai pasistengė, kad šioje vietoje įkurdintoms veislėms gyvenamoji aplinka būtų kuo panašesnė į natūralią gamtą. Tad atvykę čia taip pat stebėsite ir kraštovaizdžius, kur realiai gyventų tokie gyvūnai. Siekdama sukurti didesnį įspūdį parko lankytojams, šios vietos komanda rengia specialius gyvūnų pasirodymus.

Visokį poilsį mėgstančių žmonių poreikiams – Alikantės paplūdimiai

Alikante kelionė lėktuvu gali būti planuojama bet kuriuo metų laiku, kadangi čia vyrauja Viduržemio jūros klimatas. Per metus čia krituliai iškrenta vos 37 dienas, kas kartais yra nesuvokiama mums, lietuviams. Alikantėje galima rasti puikių paplūdimių, kuriuose įrengta tinklinio aikštelių, ant smėlio galima žaisti futbolą arba tiesiog tingiai gulėti po šiltos saulės spinduliais. Taip pat vis daugiau vandens pramogų siūloma čia atvykstantiems turistams.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top