Kaip iškepti skanų ir sultingą kepsnį?

Sultingas kepsnys, kuris nuo stalo su pasigardžiavimu dingsta per kelias minutes, yra kiekvienos šeimininkės pasididžiavimas. Tačiau tiek daug niuansų lemia skonio užtikrinimą, jog kartais sunku rasti rasti idealų receptą. Nuo ko pradėti, ką daryti, kad grilyje kepta mėsa taptų jūsų firminiu patiekalu?

Investuokite į gerą grilį

Pirmiausia, reikia gero grilio. Vieni pripažįsta tradicinį kūrenamą anglimi ar malkomis, kiti renkasi elektrinį. Nesvarbu kuris, svarbu toks, kokiu pasitikėtumėte ir mokėtumėte naudotis. Grilį išsirinkti galima iš el.parduotuvės https://www.b-a.eu/c1703/griliai-kepsnines

Pasirinkite gerą mėsą

Nuo mėsos priklauso visa esmė. Jei mėsa sena, geras kepsnys nepavyks, nesvarbu kiek marinuotumėte ar dėtumėte prieskonių. Tinkamiausia kepsniams mėsa yra kiaulienos mentė, šonkauliai ar ėrienos blauzda. Žinoma, galima rinktis ir jautieną ar paukštieną. Svarbiausias kriterijus – riebi ir kieta mėsa. Lėtai kepant žemoje temperatūroje riebalinė dalis lydysis, mėsa minkštės ir, jei kepama su kaulu, tiesiog kris nuo jo. Jeigu planuojama imti paukštieną, geriausia rinktis šlauneles, ketvirčius. Iš liesos mėsos, pavyzdžiui, krūtinėlės ar kiaulienos nugarinės, geras kepsnys pavyksta sunkiai.

Rinkitės šviežią mėsą

Sveikiausia rinktis šviežius produktus. Todėl ruošdamiesi kepti kepsnį, įsigykite tiek atvėsintos mėsos, kiek planuojate sunaudoti. Nerekomenduojama šaldyti mėsos namuose, o planuojant naudoti užšaldytą, atšildyti reikėtų natūraliu būdu, ištraukus iš šaldiklio prieš parą ar pusantros. Beje, antrą kartą užšaldyti mėsos negalima. Kuo šviežesnė mėsa, tuo geriau paruošiamas kepsnys grilyje.

Gabalėlių dydis

Kepant ant grilio, itin svarbus mėsos gabalėlių dydis. Pirmiausia, jie turi būti kaip galima panašesnio dydžio,  taip keps vienodai. Taip pat kepant ant grilio ar kepsninės grotelių, gabalėliai neturi būti itin maži, kitaip juos bus sunku vartyti ir jie gali „prasprūsti“ pro grotelių tarpus ir iškristi. Itin mažinti taip pat neapsimoka, nes maži gabalėliai greičiau išsausėja.

Marinavimas

Yra daugybė marinavimo būdų, tad kiekvienas pasirenka pagal skonį. Esminė taisyklė marinuojant, yra nemarinuoti pernelyg ilgai. Ilgas marinavimas „išstumia“ vandenį iš mėsos ir veliau kepant ji tampa sausa ir kieta. Paprastai marinavimui užtenka 3 valandų, tad ryte marinavus, pietums jau galima kepti. Vištieną marinuojant pieno produktuose, pvz., jogurte, marinuoti reikia ilgiau, apie 4-5 valandas.

Kad neprisviltų prie grotelių

Vienas bjauriausių dalykų yra kepant grilyje – pridegusios grotelės. Kad to būtų galima išvengti, reikia įkaitusias groteles patepti natūraliu alyvuogių aliejumi ir tik tuomet dėti mėsą ant grotelių. Taip išvengiama prikepimo ir pridegimo, mėsa lengviau nusiima nuo grilio. Po kiekvieno kepimo, reikėtų groteles nuvalyti su specialiu valikliu grotelėms – tuomet nesikaups nešvarumai ir vėliau kepant mėsa nekibs prie grotelių.

Šildymas

Jei nesuvalgėte kepsnio ir norėtumėte pašildyti,  grilis  pvz. nėra tam tinkamas daiktas. Galima dėti tik suvyniotą į foliją. Tačiau pašildytas kepsnys paprastai nebeturi tokio gero skonio.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top