Kaip keliauti viešuoju transportu su savo augintiniu?

Nors dauguma gyvūnų augintojų savo keturkojus šeimos narius dažniausiai vežasi nuosavu automobiliu, tačiau tam tikrose situacijose gali prireikti pasinaudoti viešojo transporto paslaugomis. Jei su augintiniu keliautumėte viešuoju transportu, nepamirškite, kad svarbu laikytis tam tikrų nustatytų taisyklių ir užtikrinkite, kad ne tik jūsų augintinis, bet ir kiti keleiviai jaustųsi saugiai ir patogiai.

Keliavimo tvarką nustato savivaldybė

Skirtingų Lietuvos savivaldybių nustatytos taisyklės gali varijuoti, todėl ruošdamiesi keliauti su savo augintiniu turėtumėte pasidomėti  šiuo metu galiojančiais reikalavimais: kai kuriose savivaldybėse augintiniai gali būti vežami tik specialiuose krepšiuose. 

Nepamirškite skiepų paso

Keliaujant su augintiniu viešuoju transportu bus reikalingas gyvūno vakcinacijos pažymėjimas, todėl nepamirškite jį pasiimti su savimi. 

Palaikykite švarą

Augintinių šeimininkai privalo išvalyti gyvūno priterštą vietą, todėl su savimi turėkite ne tik ekskrementų maišelių, bet taip pat ir drėgnų servetėlių, kuriomis galėtumėte greitai pašalinti nešvarumus.

Pasirūpinkite augintinio gerove

Keliaujant visuomeniniu transportu turite pasirūpinti, kad augintinis nepatirtų streso. Jei keliausite su šunimi, įvertinkite, ar jis yra pakankamai gerai socializuotas ir važiuodamas autobusu ar troleibusu nepatirs didelio streso. 

Šalia esantys žmonės turi jaustis patogiai

Nepamirškite, kad kai kurie žmonės gali būti alergiški gyvūnams ar turėti stiprią baimę. Jei šalia esančius žmones trikdytų jūsų vežamas gyvūnas, išlipkite artimiausioje stotelėje.Daugiau įvairių patarimų apie augintinių priežiūrą galite rasti internetinėje svetainėje https://evet.lt/.

Scroll to Top