Kaip apsaugoti terasą nuo lietuviškų orų?

Terasa – tai ta lauko erdvė, kurioje galėsite atsipalaiduoti ir pramogauti. Tačiau Lietuvoje lietingi orai dažnai ne tik trukdo mėgautis malonumais terasoje, tačiau ir kenkia pačioms medžiagoms, iš kurių jį pagaminta (daugiausiai – medžiui). Norint maksimaliai išnaudoti savo lauko gyvenamąją erdvę, būtina apsaugoti terasą nuo lietuviškų oro permainų ir užtikrinti, kad ji išliktų funkcionali ir patraukliai atrodytų. Pasidalinsime keliais patarimais, kaip veiksmingai apsaugoti terasą nuo lietingų mūsų šalies orų.

Rinktis geras medžiagas – didelis prioritetas

Vienas veiksmingiausių būdų apsaugoti terasą nuo lietaus – investuoti į atmosferos poveikiui atsparias medžiagas, kuriomis galima padengti medieną. Aišku, pirmasis žingsnis – pasirinkti patvarią dangą, pavyzdžiui, kompozitinės medienos lentas, degintą medieną arba kitą, aukštos kokybės sprendimą. Jos turėtų atlaikyti drėgmę ir nesideformuoti ar nepradėti pūti. Be to, apsvarstykite galimybę įrengti pavėsinę arba ištraukiamą markizę, kad patys pasislėptumėte nuo lietaus ir tuo pačiu galėtumėte mėgautis poilsiu lauke. Tai taip pat papildomai apsaugos dalį lentų.

Pereinant prie baldų – nebūtina tęsti medžio temos. Galima įsigyti metalinius arba sintetinių medžiagų baldus. Aišku, jeigu jie iš medžio, rinkitės aukštos kokybės, vandeniui atsparius užvalkalus, kuriuos galima lengvai nuimti atšilus orams. Be to, ant pagalvėlių bei paminkštinimų gali veistis pelėsis bei grybelis, tad ir šių elementų medžiagos pasirinkimas labai svarbus.

Medienos apdirbimas saugančiomis medžiagomis

Ar teko girdėti apie tai, kas yra ir kuo naudinga alyva terasai? Ji saugo medį nuo įvairaus aplinkos poveikio, įskaitant – lietų, UV spinduliuotę, kenkėjų darbo bei gali net suteikti blizgumo arba paviršių padengti slydimui atspariu sluoksniu. Apdirbus medieną aukštos kokybės alyva, ji įgyja atsparumą aplinkos poveikiui bei gali kiek pakeisti savo išvaizdą.

Priklausomai nuo pasirinktos priemonės, paviršius gali pasidaryti matinis, blizgus arba net pakeisti spalvą. Yra ir specialių alyvos priemonių, pritaikytų būtent kompozitui ar kitos rūšies medienoms.

Scroll to Top