Aukštųjų technologijų įranga

Aukštųjų technologijų įranga – lietuvių lazeriai pirmauja pasaulio rinkoje

Gyvename savo gimtoje šalyje ir kartais nė neapsižvalgome aplink save. Domimės užsienio naujienomis: skaitome laikraščius, klausome radiją, žiūrime žinias ir naršome internete. Dažnai stebimės kaip pasaulio mokslininkai ir šviesuoliai išranda naują sensacingą prietaisą, formulę ar technologiją, kurių užduotis pasitarnauti žmonėms: palengvinti mūsų kasdienius ar specifinius darbus, gydyti ligas. Kartais žavimės pačiais prietaisais ir įrengimais, stebimės, kaip tiems aparatams pavyksta viena ar kita, kaip ten viskas taip sudėta, kad veikia būtent taip ir ne kitaip. Džiaugiamės, žavimės ir naudojamės aukštųjų technologijų įranga visiškai pamiršdami, kad tą įrangą sukūrė ne kas kitas kaip žmogus ir be jo tie prietaisai būtų tik nefunkcionalios padrikos detalės. Žmogaus protas apjungia viską taip, kad aukštųjų technologijų įranga dažnai veikia labai savarankiškai, jai reikalinga tik minimali žmogaus priežiūra ar valdymas.

Šį kartą savo susižavėjimą skirsime aukštųjų technologijų įrangai, kuri garsina Lietuvą kaip lazerinių technologijų pramonės lyderę visame pasaulyje. Kukliam lietuviui net nedrąsu save įvardinti kaip pirmaujantį pasaulyje, net tada kai jis to nusipelnęs. Kuklumas – vertinga dorybė, kuri kartais gali trukdyti talentui išvysti pasaulį, tačiau lazerinių technologijų kūrėjų darbai jau ne tik išvydo pasaulį, bet ir įsitvirtino jame, kaip rimti, aukštųjų technologijų įrangą kuriantys ir gaminantys, konkurentai. Ši pramonės sritis ne tik suteikia Lietuvai ekonominio stabilumo, bet ir galimybę didžiuotis savo šviesiu protu bei inovatyviai produktyviu mąstymu. Lazerinių technologijų kūrėjai didžiąją dalį produkcijos parduoda užsienio rinkai. Aukštųjų technologijų įranga dažniausiai eksportuojama į Europą ir Šiaurės Ameriką, be to, paskutiniu metu Lietuvos lazeriai darosi vis populiaresni Azijoje ir Okeanijoje.

Lietuvių kurta ir pagaminta aukštųjų lazerinių technologijų įranga įsitvirtino pasaulio rinkoje ir niekur neketina trauktis. Lietuvių lazerių kūrėjų klientų vardai gerai žinomi visame pasaulyje: JAV karinis laivynas ir oro pajėgos, NASA, IBM, „Mitsubishi“ ir „Hitachi“ tyrimų centrai. Tai įrodo, kad lietuvių darbas ir jo vaisiai nelieka neįvertinti, o priešingai – Lietuvos lazerių pramonė yra vertinama pasaulyje ir toks įvertinimas verčia nesustoti ir tobulėti.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top