darbas-Lietuvoje

Ar įmanoma Lietuvoje susirasti darbą už daugiau nei 1200 eurų?

Jeigu sumanytumėte ieškoti darbo ir nueitumėte pasižiūrinėti į Lietuvos darbo biržos puslapį, gali būti, kad priimtumėte sprendimą išvykti. Kodėl? Todėl, kad dauguma darbo pasiūlymų, kuriuose nurodomas atlyginimas didesnis nei 1200 eurų, mokamas užsienyje. 

Ar slaugytojo, ar sunkvežimio vairuotojo, ar sandėlio darbuotojo, ar valytojo darbo ieškantiems viena garantuota – susiviliojus darbo skelbimu už didelę sumą nepamirškite pasižiūrėti, kur darbo vieta. Mat neretai prie darbo vietos adreso pamatysite Norvegiją ar Švediją. O prie darbdavio įsipareigojimų: apgyvendinimas, persikėlimas, draudimas, kelionių į/iš darbo išlaidos, pilna darbo apranga ir pilnas darbo įrankių komplektas, įmonės transportas, profesinio tobulėjimo programos.

Tuo tarpu, jei norima dirbti Lietuvoje, bet ne mažiau nei už 1200 eurų, dažniausiai teks išvysti vadovo pareigybes. Darbo pasiūlymai Kaune ar kitame mieste, gali būti randami greitai ir patogiai darbo skelbimų portale randu.lt.

Paskutiniu metu užsienio darbdaviai sulaukia labai mažai kandidatų gyvenimo aprašymų pagal paskelbtas darbo vietas, palyginti su ankstesniais metais. Tai reiškia, kad tie, kurie dažniausiai domisi Lietuvos darbo biržos paskelbtomis laisvomis darbo vietomis, ir tikisi dirbti Lietuvoje.

Kartais darbo skelbimuose nenurodomos ilgalaikės komandiruotės užsienyje, tam tikrais atvejais darbo ieškantys tai vertina kaip privalumą arba atvirkščiai – trūkumą. Didžiausi atlyginimai skelbimuose nurodomi ne tik projekto ar padalinio vadovams. Gerų pasiūlymų gali rasti ir informacinių technologijų specialistai, jūsų laivo įrangos technikai, prekių ir paslaugų plataus profilio statybininkai, suvirintojai, langų ir durų montuotojai.

Dideli atlyginimai mokami turintiems aukštą kvalifikacijos, patirties lygį, turintiems specifines žinias ir įgūdžius, kuriantiems aukštą pridėtinę vertę, prisiimantiems atsakomybę už įmonės veiklos rezultatus ir t.t. Aukštesnį nei 1200 eurų atlygį gauna ir kvalifikuoti darbininkai, pvz. statybininkai, suvirintojai ir pan., tik atlyginimas labai priklauso nuo darbuotojo kvalifikacijos, tokių darbuotojų poreikio rinkoje ir pan.

Norintys dirbti, motyvuoti darbuotojai gali greitai susirasti darbą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Kai laisvų gerų kandidatų nėra tiek daug, dėl kiekvieno įmonę dominančio kandidato tenka gerokai paplušėti. Įmonės darbuotojų paieškos kaštai kasmet auga, taip pat auga ir darbuotojų išlaikymo išlaidos. Lietuvos darbo birža nurodo, kad šiuo metu labiausiai paklausūs darbo rinkoje yra tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojai, virėjai, elektrotechnikai, slaugytojai, mėsininkai, plytelių klojėjai apdailininkai, krovikai rūšiuotojai, siuvimo mašinų operatoriai, laivo vamzdyno rengėjai.

Scroll to Top