kroviniu pervezimas Klaipedoje

Krovinių pervežimas Klaipėdoje

Visoje Lietuvoje ir užsienyje krovinių pervežimas yra perspektyvi sritis tiek darbdaviams, tiek ir patiems darbuotojams. Pasaulio uostamiesčiams ypač pasisekė dėl dėkingos geografinės padėties. Krovinių pervežimas Klaipėdoje turi platesnį paslaugų asortimentą. Dėl uosto, krovinių gabenimo įmonės gali pasiūlyti ne tik standartinių krovinių gabenimą įprasčiausiu būdu — sausuma, bet kitų rūšių krovinių gabenimą įvairiais būdais.

Kroviniai, kuriuos galima gabenti jūrų keliais:

  • negabaritiniai kroviniai,
  • pilni konteineriai, kurie dar vadinami trumpiniu FCL,
  • daliniai kroviniai, dar sutrumpintai vadinami LCL (šie gabenami konsoliduotuose konteineriuose).

Kalbant apie tai, kuo Klaipėdoje krovinių pervežimas yra išskirtinis, trumpai susipažinkime su keliais terminais, kurie padės per trumpesnį laiką susigaudyti transportavimo srityse ir įvertinti krovinių pervežimo Klaipėdoje privalumus lyginant su kitais miestais. Ar žinojote, jog krovinių pervežimai gali būti trijų rūšių: unimodaliniai, intermodaliniai ir multimodaliniai?

Unimodaliniai krovinių pervežimai (mums sufleruoja priešdėlis „uni“) reiškia, jog krovinys gabenamas tik viena transporto rūšimi „nuo durų iki durų“ (pasitaiko išimčių, bet dažniausiai, kalbant apie unimodalinius krovinius, krovinys bus gabenamas vienu ypu, be perkrovimų ir laikinųjų sandėliavimo paslaugų poreikio).

Intermodaliniai pervežimai vykdomi naudojant kelias (mažiausiai dvi) transporto rūšis. Pasirinkus intermodalinį gabenimą dažniausiai krovinys, vieno transportavimo metu, gabenamas ir sausuma, ir oru, ir vandeniu. Be to, paprastai visa krovinio kelione rūpinasi viena krovinių gabenimo kompanija, o ne kelios. Didžiausias teigiamas aspektas — bendradarbiavimas su vienu vieninteliu kontragentu. Didžioji dalis intermodalinių gabenimų vykdoma geležinkelių keliais.

Krovinių pervežimas Klaipėdoje turi daugiausia pliusų ir galimybių kai yra siejamas su multimodaliniais pervežimais, kurie pasitarnauja tuomet kai krovinį reikia nugabenti didelį atstumą į kitą valstybę, kertant keletą sienų. Nė viena didžiausių pasaulio logistikų įmonių neturi tokio galingo tinklo, kad viena pati galėtų įvykdyti tokį sudėtingą gabenimą. Multimodaliniai kroviniai, kaip ir intermodaliniai, vykdomi kelių transporto priemonių pagalba, skirtumas toks, kad krovinio kelionės metu juo rūpinasi kelios įmonės, gabendamos krovinį iš vieno transporto mazgo ar logistikos centro į kitą, iš vienos įmonės į kitą.

Klaipėdos krovinių pervežimo sąlygos yra ypač dėkingos krovinių pervežimo įmonėms, nes turint priėjimą prie uosto galima vykdyti ne tik unimodalinius, bet ir multimodalinius bei intermodalinius krovinių pervežimus.

Krovinių pervežimo profesionalai Klaipėdoje: https://www.adrem.lt/lt/paslaugos/transportavimas-transporto-paslaugos/ad-rem-port-paslaugos-klaipedos-uoste

Scroll to Top