ka verta aplankyti lietuvoje

Ką verta aplankyti Lietuvoje?

Atrodo, jog savo mažytę šalį per tiek gyvenimo metų išnaršėm į kairę ir į dešinę, tačiau nuolatos verta iš naujo aplankyti net ir keletą kartų matytas vietoves – Lietuvoje turizmo plėtra tikrai nėra apleista – kiekvienais metais mus džiugina vis didesni Lietuva susidomėjusių keliautojų iš užsienio srautai, todėl pagrindinės ir lankomiausios mūsų šalies vietos yra vis atnaujinamos, pertvarkomos, į jas visuomet įdomu sugrįžti, nes niekad nežinai, kuo šįkart būsi nustebintas.
Jums pateikiame populiariausias ir unikaliausias Lietuvos vietoves, kurias ne tik galima rekomenduoti atvykusiems užsieniečiams draugams, bet ir patiems siūloma dar kartą aplankyti.

  • Trakai. Ne vienerius metus šis miestelis sutartinai laikomas patraukliausia trumpalaikio poilsio vieta Lietuvoje. Ežerų apsuptyje Trakų pilies istorija persipina su gamta ir siūlo prieglobstį nuo didmiesčio šurmulio. O ką jau kalbėti apie visų mėgstamus Trakų kibinus, už kuriuos turime būti dėkingi karaimams.
  • Neringa. Šiltos Neringos kopos ir saldus pušų oras gali tapti pačiu maloniausiu atostogų akcentu, tačiau tik vasarą. Žiemą ne tik nerasime daugelio pramogų, kurios poilsiautojams čia siūlomos šiltuoju sezonu, bet ir pats Neringos grožis nubunda tik vasariškoje atokaitoje. Čia visada miela prisiminti vaikystę ir vėl užkopti į Raganų kalną, Parnidžo kopą ar tiesiog pasilepinti jūra.
  • Vilniaus universitetas. Susipažinti su viena seniausių Vidurio ir Rytų Europos mokslo įstaigų, įkurta mūsų sostinės širdyje verta ne tik smalsiam užsieniečiui. Vilniaus Universiteto istorija eina koja kojon su Lietuvos praeitimi – būdama lietuvybės židiniu nuo pat viduramžių ši įstaiga atspindėjo tiek pakilius, tiek tamsius mūsų tautos momentus, buvo uždaryta ir vėl atidaryta, todėl visuomet pravartu atgaivinti istorijos žinias ir pasivaikščioti mūsų Alma Mater kiemeliais.
  • Kryžių kalnas. Tai unikali vieta Lietuvoje, verčianti abstulbti svečius iš kitų šalių. Kryžių kalno istorija šiandien kalba apie tikėjimo galią pasipriešinti totalitariniams režimams ir palaikyti tautos viltis.
  • Europos parkas. Šis muziejus po atviru dangumi yra tikras modernaus meno pasiekimas. Įkurtas 1991 metais skulptoriaus Gintaro Karoso šis parkas stulbina gamtos ir modernių skulptūros formų darna.
  • Lietuvos etnokosmologijos muziejus. Tai vienintelis tokio pobūdžio muziejus-observatorija pasaulyje, kurio idėja yra per dangaus kūnus susieti etnologiją su astronomija ir suteikti galimybę eiliniams žmonėms stebėti žvaigždes.
  • Kernavė. Kernavės archeologijos ir istorijos muziejus-rezervatas, įtrauktas į UNSECO pasaulio paveldo sąrašą, mena seniausias Lietuvos gyvenvietes. Nors piliakalnių Lietuvoje yra apie tūkstantis, tačiau niekur kitur, tik Kernavėje jų yra net penki vienoje vietoje.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top