Pasaulio parkai – kur verta apsilankyti?

Mieste, kuriame didelis šurmulys ir visur tik gigantiški pastatai bei viskas modernų, trūksta tik gamtos. Todėl nėra nieko puikiau, kai galima po darbo, per pietus ar turint laisvo laiko nueiti į parką pasėdėti, pakvėpuoti gryno oro. Juk žaluma, gėlės, tyras oras viskas ko reikia, norint pailsėti nuo pilkų gatvių, pastatų ir taršos. Miestai visame pasaulyje stengiasi turėti nors kelis parkus, kur žmonės galėtų pailsėti nuo rutinos. Į juos investuojamas ne tik brangus laikas, bet ir pinigai bei pastangos, kad pasaulio parkai atrodytų gražūs bendruomenės nariams ir turistams.

Buttes-Chaumont, Paryžius
Galvą svaiginantis, nuostabaus grožio pasaulio parkas, kuriame gyvuoja 25 hektarai žalio ploto su kvapą gniaužiančiu kraštovaizdžiu. Tai tiltų, uolų, vijoklių bei daubų gamtos bei žmogaus kūrinys. Šį menišką parką sukūrė inžinierius Adolfas Alphandas pagal Barono įžymųjį bulvarą.

Buttes-Chaumont-parkas-–-angliško-ir-kiniško-stilių-derinys
Buttes-Chaumont, Paryžius

Boboli, Florencija
Vienas iš Medicis pagrindinė žaidimų aikštelė. Boboli sodai yra paprasčiausia ir gražiausias vieta iš kurios atsiveria Florencijos vaizdas. Šis pasaulio parkas konkuruoja su gamta ir kultūra, todėl čia galima pamatyti simetrišką centrinį teatrą tarp niūrių miškų.

High Line, Niujorkas
Unikalaus dizaino bei tematikos parkas. Šis yra įsikūręs ant apleistų geležinkelio bėgių bei viaduko. High Line maišosi su plieno pramone bei modernumu. Pilna apželdintas parkas, su sėdimomis vietomis ir patogiu takeliu išsiskiria iš visos Niujorko pilkos rutinos. Tai rekomenduojama vieta visiems, kurie nori nors šiek tiek pailsėti nuo darbų. Pasaulio parkai turi kuo didžiuotis, turėdami tokio išskirtinio modernumo kūrinį.

Guello parkas, Barselona
Šis pasaulio parkas yra pripažintas vienu spalvingiausiu, įdomiausių Barselonos žaliųjų erdvių. Parkas įspūdingas tuo, kad jame stovi unikalios architektūros kūriniai. Spalvoti namai, kurių stogai tiesiog užburia savo margumu ir originalumu. Kai kurie meno kūriniai, skulptūros ar pastatai yra sudaryti iš ryškiaspalvės mozaikos. Tai yra nepaprasto grožio parkas, kurį būtina aplankyti, jei lankotės Barselonoje.

Scroll to Top