Moterų ligos ir būtini tyrimai

Moterys negali pasigirti tokia gera ir ankstyva onkologinių ar kitų lytinės sistemos ligų diagnostika kaip vyrai. Sakoma, kad moterų ligos yra labai užsislėpusios ir pirmuosius ženklus parodo jau įsibėgėjusios ir apėmusios tam tikrą sritį. Tokioms ligoms priskiriamos gimdos kaklelio ligos, endometriozė, fibromos, policistinių kiaušidžių sindromas ir kitos ligos. Įvardytos ligos nėra lengvai pastebimos ir kartais net ne itin lengvai išgydomos, tačiau jos retesnės už onkologines moterų ligas, kaip krūties vėžys arba gimdos kaklelio vėžys, kurios vis dažniau pasiglemžia ir jaunų moterų gyvybes.

Gimdos kaklelio vėžys kiekvienais metais nustatomas apie 1000 moterų. Daliai jų pavyksta ligą išsigydyti, nes gimdos kaklelio tyrimas atliekamas ir liga diagnozuojama anksti. Tačiau maždaug trečdalis šios ligos atvejų pasibaigia mirtimi.

Nuo gimdos kaklelio vėžio apsisaugoti galima tik ankstyva diagnostika. Tai gali būti PAP tyrimai, kurie atliekami jau ne vieną dešimtį metų ir aiškiai parodo vėžio išplitimą. Šis onkocitologinis gimdos kaklelio tyrimas nustato, ar ląstelės, iš kurių sudarytas gimdos kaklelis, turi potencialo ateity suvėžėti. Kadangi ląstelės kinta su laiku, tai ir šį tyrimą reikia darytis bent kas 2-3 metus.

Vis tik labiausiai paplitusi onkologinė moterų liga – tai krūties vėžys. Juo suserga kas devinta pasaulio moteris. Skirtingai nuo gimdos kaklelio vėžio, krūties vėžys dažniau nustatomas vyresnėms nei 50 metų moterims. O gimdos kaklelio vėžys gali ištikti ir 30-metes. Tačiau krūties vėžį paprasta pastebėti net ir fizinės apžiūros metu. Paprastai juntamas krūtyje susiformavęs gumbelis . Taip pat ligą gali išduoti pakitusi krūties forma ar dydis, pakitusi spenelio išvaizda, net gi patinimai ar gumbeliai pažastyje ir , žinoma, krūties skausmas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top