Laisvė poilsiui Lietuvoje

Kartais net nesusimąstome, kad užsienis tampa antraisiais mūsų namais. Vis daugiau žmonių lėktuvą laiko kasdiene susisiekimo priemone – keliauja apsipirkti, aplankyti draugų ir giminaičių, atostogauti. Bėgame ne tik nuo savo šalies, bet ir patys nuo savęs. Ar pabėgti visada pavyksta? Ar tai – tikrai geriausia išeitis? Kartais viską gali pakeisti vienas platus žvilgsnis atgal. Atsigręžus viskas gali atrodyti kitaip. Galime iš naujo, dar kartą, pastebėti tai, apie ką nesusimąstėme daugybę metų – Lietuva yra be galo graži!

Mūsų šalis savo nedideliame plote talpina įspūdingą kiekį gamtos stebuklų. Čiurlionio verti peizažai, švelnus vasaros klimatas, tyras miško oras – tikras rojus vasaros atostogoms. Džiugu, jog kaimo turizmo sodybos Lietuvoje tampa vis populiaresnės tarp ramybės pasiilgusių poilsiautojų. Savaitgalis miško apsuptyje, netoli ežero ar upės, užsiėmimų gausa vaikams bei suaugusiems – vietą poilsiui kaime galima rasti kiekvieno skoniui.

Poilsį kaimo turizmo sodyboje pasirinkti itin patogu ir dėl praktinių sumetimų – dauguma jų yra pasiekiamos per keletą valandų automobiliu iš bet kurio Lietuvos krašto, o pasirinkti galima ir esančią gerokai arčiau. Tai – itin patogu ieškant savaitgalio poilsio. Nebūtina laisvus savaitgalius leisti aktyviai bei kaskart keliauti po Europos sostines – kartais tyla ir lietuviška žaluma aplinkui gali daug geriau nuraminti ir įkvėpti naujiems savaitės darbams.

Nors kaimo turizmas – paprasčiausias bei maloniausias būdas pažinti dar neaplankytus Lietuvos regionus, nereikėtų pamiršti ir ilgų bei plačių, baltu smėliu nuklotų lietuviško pajūrio pakrančių. Niekam nepaslaptis, jog Kuršių Nerija yra unikalus gamtos stebuklas, kuris leidžia mėgautis ne tik maudynėmis švariame Baltijos jūros vandenyje, bet ir natūraliomis saulės voniomis bei ilgais žygiais smėlėtais kopų takeliais. Dažnai sakoma, jog Kuršių Nerija skirta ramybės ieškotojams – galbūt vakarais čia neišgirsite trankios muzikos bei šėlti kviečiančių naktinių klubų, tačiau kaip niekur kitur pajusite ryšį su gamtos galia.

Lietuva – nepaprasto grožio šalis, kurio čia gyvendami dažnai neįvertiname. Iš tiesų gaila, kad svetimi kraštai neretai yra pažinti geriau, nei savasis. Todėl kiekvienam reikėtų bent vieną kartą duoti laisvę poilsiui Lietuvoje. Galbūt kartu su ja, su pajūrio vėjais ir medžių šlamėjimu, laisvę pajusite ir savyje.

Scroll to Top