faktoringas

Faktoringo paslauga Lietuvoje

Nemaža dalis verslininkų susiduria su nemokiais klientais dėl kurių sustoja įmonės darbas ir išauga skolų rizika. Negavus pajamų, nėra lėšų apmokėti sąnaudas ir vykdyti kitus įsipareigojimus. Kad to būtų išvengta finansų sektorius sukūrė faktoringo paslaugą. Faktoringas leidžia sumažinti rizikos dydį, užtikrinti sklandų finansų gavimą bei gauti apmokėjimą už suteiktas prekes ir paslaugas iš karto.

Kas yra faktoringas?

Faktoringo apibrėžimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti šiek tiek painus ir skaitant teisės aktus, galima susipainioti. Todėl pabandykime išnarplioti apibrėžimą ir pateikti visiems suprantamais žodžiais. Faktoringas tai finansinė paslauga kuri įgalina verslą perduoti savo išrašytų sąskaitų apmokėjimą faktoringo bendrovei. Taigi, jūs gaunate apmokėjimą iš karto ir išlaikote pastovų pajamų srautą.

Faktoringas gali būti naudojamas įvairiose srityse – sąskaitų administravime, finansavime, klientų skolų apskaitoje, bei rizikos mažinime susijusiame su skolomis. Taigi pagrindinės faktoringo funkcijos yra užtikrinti papildomas lėšas prekybai, garantuoti stabilų pinigų srautą, sumažinti administravimo kaštus ir ženkliai sumažinti galimą riziką dėl turimų skolų. Jei norite pasidomėti plačiau apie faktoringą daugiau informacijos rasite čia.

Kodėl reikėtų naudoti faktoringo paslaugą?

Skirtingose bendrovėse ar bankuose gausite skirtingas faktoringo sąlygas. Tačiau yra keletas pagrindinių aspektų, kuriuos vykdo daugelis tokių bendrovių.

Pirmiausia, tai naudodamiesi faktoringo paslauga leidžiate sau įgyti didesnį apyvartinį kapitalą ir tam nereikia įkeisti turimo turto. Antra, tai faktoringas ženkliai supaprastina jūsų išrašytų sąskaitų administravimą ir apmokėjimus iš klientų. Tai už jus daro faktoringo bendrovės darbuotojai.

Taip pat apsaugosite savo pajamas ir išvengsite nemokių naujų klientų. Neretai faktoringo bendrovės taip pat leis jums klientams pasiūlyti ir atidėtą apmokėjimo terminą. Tačiau tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktos bendrovės ir sutarties sąlygų.

Be abejo naudojantis faktoringo paslauga jūs taip pat turėsite specialistus pasiruošusius jus visuomet pakonsultuoti ir atsakyti į iškilusius klausimus.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top