Nuotykių parkai Lietuvoje

Nuotykių parkai Lietuvoje

Norintiems pasikaitinti saulėje po medžiais, Lietuva tikrai turi ką veikti. Visoje šalyje jau veikia 13 laipiojimo uolomis parkų, o verslininkai dar nesirengia sustoti. Planuojama ir daugiau nuotykių parkų. Bet ar jiems to reikia, nes verslininkams teko įnirtingai konkuruoti tarpusavyje?

Nors Lietuva yra nedidelė šalis, joje gausu unikalių gamtos peizažų – nacionalinių parkų, slėnių, piliakalnių, upių ir ežerų

Čia gausu pramogų ir aktyvaus laisvalaikio pramogų vietų: nuotykių laipiojimo parkai, dažasvydžio klubai, kartingų trasos, o šiltose vietose – vandens parkai. Tereikia išsirinkti sau tinkamiausią. Ir jums nereikia laukti savo svajonių atostogų, galite vykti ir savaitgaliais. Kai keliaujate į užsienį, jums nereikia pildyti bagažo, tereikia susikrauti lagaminus ir galite sužinoti apie savo šalį keliaudami. Turi būti daug lankytinų vietų.Prieš šešerius metus Jonavos rajone atidarytas pirmasis šalyje laipiojimo parkas „Lokės pėda“. Jo direktorius Donatas Žemelis teigė, kad didžiausias parko klientų antplūdis buvo 2007–2008 m. Ji pradėjo veikti tik prieš kelis mėnesius. Visus parkus galėčiau suskirstyti į dvi kategorijas. Vieni yra tokie, kuriuose galima praleisti tik porą valandų, – įveiki trasas ir daugiau ten nėra ką veikti. Kituose galima praleisti visą dieną, nes juose, be laipynių, yra ir kitokių pramogų, restoranų. Į tokius parkus galima drąsiai imti ir mažus vaikus.

Tačiau kaip išsirinkti vietą, kuri būtų įdomi net mažiausiems ir įnoringiausiems šeimos nariams?

Kad jūsų diena būtų tikrai įdomi ir turininga, renkantis vietą reikia atsižvelgti į vaiko amžių, poreikius ir pageidavimus. Keliaujant su vaikais kopimas į kalnus gali būti ne pats geriausias variantas, nes vaikai labai greitai pavargs, o tokia pramoga jiems neatneš daug malonumo. Pristatome labiausiai lankomas bei populiariausias pramogų ir laisvalaikio praleidimo vietas įvairiuose Lietuvos kampeliuose, kuriuose bus įdomu ir patogu net ir patiems mažiausiems keliautojams. Taigi, pats metas planuoti nuostabią ir pilną įspūdžių kelionę visai šeimai!

  • Dinozaurų parkas. Tai unikali vieta netoli Klaipėdos. Parke gyvena daugiau nei 40 natūralaus dydžio šnypščiančių dinozaurų. Dinozaurų parke vyksta edukaciniai užsiėmimai, skirti švęsti gimtadienius ir kitas šventes. Į kainą įskaičiuotos visos pramogos parke: dinozaurų paroda, vaikų žaidimų aikštelė, batutas, karuselė, veidrodžių labirintas, 5D kinas, automobilis, traukinys. Taip pat yra renginių organizatoriai, kurie pasirūpins, kad gimtadieniai ar kitos šventės būtų prasmingos, įsimintinos ir nepakartojamos. Kviečiame į atrakcionų parką „Dino.LT“, kuriame visos pramogos ir gamta laukia vienoje vietoje.
  • Labirintų parkas. Anykščių rajone važiuokite prie garsiojo Puntuko akmens ir aplankykite vienintelį tokio pobūdžio parką Lietuvoje. Labirintų parkas kviečia visus smagiai praleisti laiką. Jūsų laukia trys skirtingi labirintai ir daug linksmybių. Pramogos tinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Čia rasite vandensvydį, vandens valtį, mini golfo aikštyną, kambarį su lenktu veidrodžiu, skrydį labirintu, vaikų vairavimo mokyklą, šaudymą iš lanko ar arbaletą.
  • Lajų takas. Anykščių regioniniame parke rasite pirmąjį Baltijos šalyse ir Rytų Europoje pasivaikščiojimo su baldakimu kompleksą. Jį sudaro baldakimų takas, apžvalgos bokštas ir informacijos centras. Lajų takas driekiasi 300 metrų ir tolygiai kyla į 21 metro aukštį virš žemės. Tako pabaigoje yra apžvalgos bokštas, kurio aukštis yra 34 metrai. Čia galima pamatyti gražiai pasipuošusius Anykščių krūmynus, pasigrožėti Šventosios upės vingiais, o tolumoje – aukščiausias Lietuvoje Sankt Peterburgas. Pamatyti bažnyčios bokštą – nesudėtinga, dėl to atvykite ir pamatysite pats.
Scroll to Top