Patarimai planuojantiems statyti sodo namą

Jei sodų bendrijoje ar savo pasodybiniame sklype sumanėte statyti gyvenamą namelį ar paprastą vasarnamį, tai praktiškiausia būtų rinktis modulinio karkaso statinį. Praktiškiausi yra sodo namai iki 50 kvadratinių metrų bendro ploto. O šiaip modulinių namų dydžiai būna įvairūs – nuo 15 iki 80 kvadratinių metrų.

Kodėl tikrai yra naudinga statytis modulinį namelį iki pusšimčio kvadratinių metrų?

Modulinius namelius galima suplanuoti pagal individualų pageidavimą. Įprastai klientai nori, kad tokio tipo pastatas būtų pilnai įrengtas, kartais norima, kad juose jau būtų įdiegta ir buitinė technika su baldais. Didelis patogumas yra tas, kad moduliniams namams, kurie neviršija 50 kvadratinių metrų ploto, nėra reikalingas specialus projektas.

Ar modulinį namelį galima statyti bet kurioje vietoje?

Be to, šios rūšies pastatus galima statyti net ir tokiose vietose, kur nėra galimybės prisijungti prie tiesioginio elektros tiekimo, nes juose kuo puikiausiai galima įrengti šiuolaikines saulės baterijas. Puiku ir tai, kad statant laikinos paskirties nedidelį namelį, jam nereikia išlieti pamatų. O sklype surinkti tokį namelį galima surinkti per keletą dienų.

Ar tikrai modulinio namelio statymas yra ekonomiškai naudingas?

Pagrindinis modulinių pastatų privalumas – tai akivaizdus pinigų taupymas. Paskaičiuokite, kiek trunka ir kiek kainuoja įprastinio tipo namo statybos darbai. Juk ne paslaptis, kad tokios statybos kartais užtrukdavo daugiau nei metus. Kol vyksta tokio namo statybos, būsimi jo šeimininkai turi arba vargti glausdamiesi sename, netinkamame normaliai gyventi name arba nuomotis būstą, o tai juk dar papildomos išlaidos. Be to, ilgai trunkančioms statyboms bus reikalinga samdoma darbo jėga. Visai kas kita, modulinė statyba. Nameliui sumontuoti užtenka keliolikos dienų.

Už ką labiausiai yra vertinami nedideli moduliniai nameliai?

Moduliniai nameliai vis greičiau populiarėja dėl savo mobilumo. Pavyzdžiui, jei tokio pastato savininkas sumanė persikelti į naują vietą, jis be ypatingesnio vargo tai gali padaryti, nes modulinį namelį lygiai taip pat lengvai, kaip pastatyti, taip galima ir išardyti, o po to vėl sustatyti tik kitoje vietoje. Be to, moduliniai nameliai yra giriami už šiltumą, už išorinio triukšmo nepralaidumą ir ekologiškumą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top