Apžvalgos bokštai – nemokamas malonumas akims

Esant prastai aplinkinių regionų turizmo situacijai, kai parkus, muziejus ir kitus lankytinus objektus aplanko vis mažiau žmonių, teko užsiimti naujos idėjos paieškoms. Kad į žaliuosius miškus ir parkus atkeliautų kuo daugiau turistų bei keltų ekonominį lygį aplinkiniuose miestuose reikėjo sugalvoti objektą, dėl kurio turistai ir kiti svečiai norėtų užsukti bei apsidairyti po apylinkes. Todėl puiki idėja tapo – apžvalgos bokštai. Dabar jų Lietuvoje yra bene kiekviename regione, o pačios jų konstrukcijų yra tikri architektūros šedevrai. Bet ne vien dėl jų išskirtinumo turistai traukia aplankyti šių bokštų. Jiems taip pat yra svarbus ir kraštovaizdis, juk bokšto svečiai nori įvertinti ir pasigrožėti apylinkių miškų gražumu. Jei dar nebuvote nors vieno apžvalgos bokšto lankytojas, tuomet pristatom jums populiariausius Kirkilų ir Metelių apžvalgos bokštus.

Kirkilų apžvalgos bokštas

Įspūdingas architektūrinis kūrinys bei lankytojus traukiantis vien dėl savo unikalios C formos. Jis lyg mėnulis, kuris žiūrį nuo aukšto kalno į Biržų regioninio parko kraštovaizdį. Kirkilų ežerėlio pavadinimą turintis apžvalgos bokštas yra beveik 32 metrų aukščio su 30 kvadratinių metrų apžvalgos aikštele. Apžvalgos bokštas įrengtas tam, kad lankytojai ne tik galėtų pasigrožėti gražia Biržų panorama, bet ir karstinių įgriuvų reljefu.

Metelių apžvalgos bokštas
Apžvalgos bokšto lokacija yra prie pat Metelių kaimo. Šis taip pat didingas, krepšinio tinklą primenantis bokštas yra tarp dviejų ežerų – Dusios ir Metelio. Iš palyginus visai neaukšto 15 metrų bokšto atsiveria Metelių parko kraštovaizdis. Pavasarį čia itin gerą apsilankyti tiems, kurie nori pasprukti nuo darbų bei pailsėti nuo miesto šurmulio, pat tuomet čia vyksta tikras paukščių giedojimas. Juk kai gamta bunda, pradėta koncertuoti ir pempės bei gervės. Todėl, jei norite gamtos ramumos, Metelių apžvalgos bokštas yra kaip tik Jums.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top