Balti šilkiniai siūlai

Šilko kelionės per pasaulį

Šilkas – viena maloniausių medžiagų, siūlų, o šilkiniai drabužiais pripažįstami kaip prabangūs ir kvepiantys elegancija. Kadangi šiuo metu šilkiniai siūlai labai greitai ir paprastai nusiperkami internetu, visiškai natūralu, kad daugelis žmonių nesidomi kaip jie pasiekė mūsų dienas ir kodėl iki šių dienų šilkiniai siūlai įvardijami kaip prabangos prekė.
Jūsų dėmesiui supažindinsime su pačia pagrindine info, kuri galbūt paskatins Jus atrasti šių siūlų grožį ir galbūt net įsigijus pačiam pasigaminti pačius nuostabiausius drabužius. Juk jau vien šilkas jiems prideda labai daug privalumų, o įvertinus tai, kad drabužis bus vienetinis – naudų dar daugiau.

Legenda apie šilką

Mezgimo siūlai su šilku arba grynas šilkas turi labai įdomią istoriją, tad siūlome su ja susipažinti, kad geriau suvoktumėte šios natūralaus pluošto svarbą. Legenda pasakoja, kad natūralusis šilkas pradėtas gaminti Kinijoje dar prieš 8 tūkst. metų, tad jo gyvavimo istorija yra labai ilga ir brandi. Legenda teigia, kad  šilkas pradėtas kurti imperatoriaus Huang Ti valdymo laikais, kurie buvo apie 3 tūkst. prieš Kr. O iš kur atsirado toks poreikis? Paprasčiausiai imperatorius gėrė arbatą po šilkmedžiu ir vienas kokoniukas įkrito į j arbatą. Tuomet jis išsivyniojo ir parodė savo nuostabią giją. Ji taip sužavėjo imperatorių, kad šis paliepė tarnams iš kokonų bandyti austi audinius. Štai taip gimė šilkas ir nuo to laiko jis pradėtas naudoti.

Šilko kelias

Šilkiniai siūlai Lietuva pasiekė Šilko kelio metu, kuris bene visiems puikiai žinomas iš istorijos vadovėlių. Taigi, šilkiniai siūlai keliavo ne atsitiktinai, tačiau buvo specialiai importuojami į kitas šalis. Pirmiausia šilkas mezgimui bei kitam apdorojimui buvo skirtas tik aukštesnio lygio asmenims, vėliau sumažėjusios kainos atvėrė galimybes pasipuošti ir kitiems. Kelias nuo Europos link Azijos yra vadinamas šilko keliu ir jeigu ne šis periodas galbūt šiuo metu mūsų šalyje šilas nebūtų toks populiarus ir mėgstamas.
Elektroninė parduotuvė siūlo labai skirtingus šilkus, tad rinkitės tą, kuris Jums labiausiai patinka savo spalva. Kaina – maža, o jo galimybės  ir funkcionalumas yra labai atviri.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top