Svarbiausi 5 dalykai kaip prižiūrėti automobilį

Automobilio priežiūra susideda iš daugelio dalykų. Norint, jog automobilis tarnautų ilgiau reikėtų reguliariai tikrinti techninę jo pusę ir kruopščiai prižiūrėti automobilio saloną. Prižiūrėdami automobilį tinkamai ne tik pasirūpinsite, jog jis tarnautų Jums ilgiau, bet ir kelionės taps saugesnės. Kaip to pasiekti? 5 patarimai Jums!

  1. Prižiūrėkite automobilio saloną

Reguliariai valykite automobilio salone esančias paneles ir kitas plastikines dalis. Naudodami tam skirtas šluostes ir valymo skysčius išlaikysite blizgius paviršius, malonų kvapą. Taip pat nepamirškite išsiurbti kilimėlių bei kitų įvairių tarpų. Galbūt valgėte automobilyje ir tarpuose užsiliko maisto likučių? Pūnant jie ne tik terš automobilį, gadins kvapą, bet gali užsiveisti pelėsis, kuris yra pavojingas kvapas. Dar vienas privalumas dėl ko naudinga valyti automobilį – jį dezinfekuosite. Itin gera prevencinė priemonė padėsianti kovoti prieš ligas!

  1. Nepamirškite išvalyti automobilio išorės

Valydami automobilio išorę gerai išvalykite vandens likučius. Esant įbrėžimui sumažinsite rizikos galimybę automobilio kėbului pradėti rudyti. Atidžiai valydami transporto priemonės išorę kartu ir apžiūrėsite kėbulą bei kitas dalis. Galbūt važiavimo metu Jums nukrito apsaugos nuo dugno? Valydami tai pastebėsite ir galėsite pradėti ieškoti parduotuvės, kurioje būtų užrašas – naudotos automobilio dalys. Tokioje parduotuvėje visuomet rasite tai, ko ieškote!

  1. Reguliarūs patikrinimai po variklio dangčiu

Vairuodami automobilį jau esate susipažinę su įvairiomis taisyklėmis, kuriomis reikia vadovautis rūpinantis automobiliu. Nepamirškite to daryti. Pasitikrinkite kas kiek laiko reikia pakeisti automobilio alyvą, stabdžius ir oro filtrą. Pasižymėkite savo dienotvarkės knygoje, kalendoriuje arba tikslią datą užrašykite ant lapelio ir magnetu prispaudę laikykite ant šaldytuvo. Taip pat būtina pasitikrinti ir turėti priminimą dėl automobilio techninės apžiūros ir draudimo datų.

  1. Padangos!

Automobilio detalė, kuri reikalauja ypatingo rūpesčio. Jei įsigijote pirmąjį automobilį – nedelskite ir pasirūpinkite kur laikysite padangas, kuomet pasikeis sezonas. Reguliariai, kas 10 tūkstančių kilometrų patikrinkite padangų spaudimą. Jei pripūtus padangas oro pradeda trūkti jau visai netrukus – apžiūrėkite ar padangose nėra vinių ar kitokių aštrių daiktų. Apžiūrėję arba keiskite padangą, arba vykite į autoservisą, kuriame yra taisomi įvairus maži padangų įtrukimai. Nepamirškite, jog padangos yra iš gumos ir pastoviai dėvimos. Nutrintos padangos gali sukelti daug rūpesčių ir yra nesaugios.

  1. Inovatyvus produktai!

Išbandykite valymui skirtus skysčius, šluostes, kurios ne tik išvalo purvą, bet ir apsaugo stiklą. Šiuo metu rinkoje yra įvairių produktų, kurie yra prieinami kiekvienam ir padės lengviau prižiūrėti automobilį. Tai galėtų būti chemikalas, po kurio vanduo nedžiūsta paviršiuje, o nubėga ir nesukelia papildomų rūpesčių.

Nuolat besirūpindami savo automobiliu jausitės saugiai net ilgos distancijos kelionėse. Jei dažnai keliaujate ne vieni, tuomet pasirūpinsite ne tik savimi, bet ir savo artimuoju!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top