Kaip apšvietimas gali pakeisti jūsų namuose esančius kambarius?

Sieninė lempa-patogus akcentas jūsų namuose. Kurį laiką tokio tipo šviestuvai buvo svarbūs tik virš lovos įrengti miegamojo erdvei, jie puikiai veikė kaip papildomas apšvietimas. Tačiau šiandien prie sienos montuojami vidaus žibintai išgyvena tikrą renesansą-jie turi vietą beveik kiekviename namo kambaryje: koridoriuose, vaikų kambariuose, svetainėse ir kt. Šios lempos dažniausiai parenkamos kaip papildomi šviesos šaltiniai, kad suteiktų erdvei komfortą ir unikalumą. Mūsų gaminių asortimente rasite klasikinių ir minimalistinių, modernių ir labai originalių sieninių lempų.

Kokią paskirtį turi sieniniai apšvietimai? O gal svarbu jog jie būtų tiesiog gražūs ir papildytų interjerą?

Ant sienos pakabinamų šviestuvų paskirtis gali būti visai kitokia. Ilgą laiką šios lemputės buvo pakabintos šalia lovos miegamajame, tačiau tai nebuvo vienintelis tikslas. Koridoriuje sieninė lempa yra ne tik dėl papildomo šviesos šaltinio, bet ir dėl optinio stiprinimo efekto, ypač dėl lubų aukščio. Sieninė lempa pasiekia grindis ir lubas, todėl susidaro įspūdis, kad sienos aukštis yra daug didesnis. 

Vaikų kambariuose toks apšvietimas labai tinka patogumui. Skaitykite vaikams skirtingas istorijas, manydami, kad naudojant sieninę lempą bus lengviau klausytis ir neužmigti. Apšvietimas netrukdo užmigti, nes šviesa tiesiogiai nesiliečia į akis. Paprastai vaikų kambarių lemputės turi labai šiltą toną, todėl kambarys yra mažai apšviečiamas. 

Sieninės lempos gyvenamajame kambaryje paprastai yra skirtos tam, kad žmonės kažką žiūrėtų per televizorių arba skirtingai praleistų laiką. Šviestuvuose būna viena arba daugiau lempų. Taip yra dėl to, jog, priklausomai nuo šviestuvo vietos, apšvietimo reikia daugiau. Koridoriuje ar svetainėje sieniniai šviestuvai gali būti net iš 4 lempų su ar be gaubtų, o vaikų kambaryje ar miegamajame, norint išgauti jaukesnę šviesą renkamasi vieną lempą turintį šviestuvą. Kiekvienoje erdvėje galite pritaikyti šviestuvo tipą ir stilių pagal interjerą. Jie gali būti blizgūs, sudaryti įvaizdį, jog yra itin prabangūs arba tiesiog paprasti. Erdvėse, kuriose reikia jaukumo rekomenduojame rinktis iš neryškių spalvų, šiltų atspalvių. 

Šviestuvai turi skirtingus stilius, kurie sukuria ir skirtingas emocijas

Turime daug stilių sieninių lempų: pramoninės ir palėpės stiliaus lempos ypač tinka lofto stiliaus butams, modernaus plytų ir metalo dizaino namams. Klasikinė-dėl savo elegantiškos formos tinka beveik bet kuriai šeimai. Kaip visi žinome, šviestuvai tinka ir erdviems butams, nes neužima daug vietos. „Crystal“ tinka spindintiems ir elegantiškiems prašmatniems namams, taip pat tinka klasikinio stiliaus namams. Jie taip pat tinka kai kuriems modernaus stiliaus namams, kurių pagrindas yra stiklas ir balti pelenai. 

Šiuolaikinio stiliaus lempos tinka moderniems namams ir butams, kuomet erdvė didelė, o apšviečiančios interjero detalės beveik tampa pagrindine dekoracija ar akcentu.

Scroll to Top