Pasaulinės padėties nustatymo sistemos panaudojimo būdai žemės ūkio sektoriuje

Tikslioji žemdirbystė arba konkrečios vietovės ūkininkavimas tampa įmanomas naudojant Globalios padėties nustatymo sistemos (GPS) technologiją. GPS technologija leidžia pažangiems ir šiuolaikiškiems Lietuvos ūkininkams rinkti duomenis realiuoju laiku su tikslia padėties informacija, todėl galima efektyviai manipuliuoti ir analizuoti surinktus duomenis, o tai tik prisideda prie darbo našumo, efektyvumo, o viso to pasekoje ir didesnio derliaus, kuris neša didesnį metinį pelną. 

Jei nesate dar susidūrę su viena iš žemdirbystės srities inovacijų, bet šiuo metu kaip tik domitės tuo, norime jums pristatyti Trimble navigacinę sistemą, kuri yra novatoriškas sprendimas jūsų ūkiui.

Trimble navigacija (GPS) gali būti naudojama tiksliam ūkininkavimui, lauko planavimui, derliaus kartografavimui ir traktoriaus vadovavimui. Tokia visa šios navigacijos pagalba surinkta informacija leidžia ūkininkams įgyvendinti veiksmingas dirvožemio ir (arba) augalų apdorojimo strategijas, kurios gali pagerinti gamybą, pelną, o galų gale padidinti ir gaunamą pelną.

Trimble navigazinė sistema, programinė įranga ir GPS technologija padeda dirbti prasto matomumo sąlygomis, tokiomis kaip lietus, rūkas ir tamsa. Tikslusis žemės ūkis sparčiai auga, nes žemės ūkio bendruomenėje pristatomos aukštųjų technologijų priemonės, kurios yra tikslesnės, ekonomiškesnės ir patogesnės naudoti. Naudodamiesi GPS sekimo sistema, ūkininkai gali turėti naudos tvarkydami savo laukus. Tiksliojo žemės ūkio nauda prieinama ne tik dideliems ūkiams, turintiems didžiules kapitalo investicijas ir patirtį, bet ir pradedantiesiems ūkininkavimo verslą. Trimble sekimo sistemos naudojimas yra nebrangus, daug funkcijų turintis ir paprastas naudoti sprendimas – tai viskas, ko gali prireikti inovatyviam arba norinčiam tokiu tapti, ūkininkui.

GPS įrangos gamintojai sukūrė keletą įrankių, padedančių ūkininkams ir žemės ūkio įmonėms produktyviau ir efektyviau vykdyti tiksliojo ūkininkavimo veiklą. GPS tikslumas leidžia ūkininkams sukurti ūkių žemėlapius su tiksliu dirbamų laukų plotu, kelių vietomis ir atstumais tarp lankytinų vietų. GPS leidžia ūkininkams kasmet tiksliai naviguoti į konkrečias lauko vietas, rinkti dirvožemio mėginius arba stebėti pasėlių būklę. Vietos informaciją renka GPS imtuvai, kad būtų galima nustatyti laukų ribas, kelius, drėkinimo sistemas ir problemines pasėlių sritis, pvz., piktžoles ar tam tikras užpuolusias pasėlius ligas. Augalų dulkių siurbliai su GPS įrenginiais gali tiksliai paskleisti pradalges po lauką, naudojant tik ten, kur reikia chemikalų, sumažinant cheminių medžiagų nutekėjimą, sumažinant reikalingų chemikalų skaičių, o tai yra naudinga aplinkai ir tikslesnis medžiagų panaudojimas. Šiais laikais ypatingai svarbu kreipti atitinkamą dėmesį į Žemės planetos ekologines problemas, o, kaip žinia, atlaidus ir neatsakingas ūkininkavimas gali mūsų aplinkai padaryti daug žalos, todėl turime būti atsakingi už savo veiksmus ir saugoti aplinką, tausoti gamtą.

Ūkininkai ir žemės ūkio paslaugų teikėjai gali tikėtis dar tolesnių patobulinimų, nes Trimble sekimo sistema ir toliau modernizuojama.

Privalumai

  • Tikslus dirvožemio mėginių ėmimas, duomenų rinkimas ir duomenų analizė leidžia lokaliai keisti cheminių medžiagų panaudojimą ir sodinimo tankį, kad jis atitiktų konkrečias lauko sritis.
  • Tiksli lauko navigacija sumažina perteklines programas ir praleistas sritis bei leidžia maksimaliai aprėpti žemę per trumpiausią įmanomą laiką.
  • Galimybė dirbti prasto matomumo sąlygomis, tokiomis kaip lietus, dulkės, rūkas ir tamsa, padidina našumą.
  • Žmonių „žymėtojų“ poreikio panaikinimas padidina purškimo efektyvumą ir sumažina perteklinį purškimą.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt kamtoreikia.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top